Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüştü

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Paris'te Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir araya geldi.

Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüştü
Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüştü
GİRİŞ 07.12.2020 01:13 GÜNCELLEME 07.12.2020 01:13
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Le Drian, insan hakları eleştirileri altında 3 günlük resmi ziyaret için bulunduğu Paris'te Sisi ile görüştü. Görüşmeye ilişkin resmi açıklama yapılmadı. 

Sisi, bugün Elysee Sarayı'nda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya gelecek. Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra terörle mücadele, Libya, Doğu Akdeniz, Lübnan, Irak, İran ve Türkiye konuları ele alınacak. Macron, Sisi'yi Elysee Sarayı'nda akşam yemeğinde ağırlayacak.

Aralarında Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International), İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), İnsan Hakları Ligi (LDH) ve Mısır'daki bazı kuruluşların bulunduğu 18 uluslararası insan hakları örgütünden yapılan ortak yazılı açıklamada, Macron'dan, Sisi'ye Mısır'daki "insan hakları ihlalleri" ile keyfi nedenlerden dolayı tutuklanan aktivist ve insan hakları savunucularının serbest bırakılması konusunda baskı yapması istenmişti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Selahattin 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu iki ülke zaten terörist ülke konumunda fransa her müslüman ülkesinde terör estiriyor misir zaten belli kendi halkinin secms oldugu cumhurbaskanini öldürerek sucsuz yere insanlari asarak terörist konumunda bu sazanda kim bir bal sürse agzina hemen atlyor adi üstünde sazan
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kukladan ne kendine nede Mısıra bir fayda gelir. Efendileri yeri gelir bunu kırmızı halıda karşılarlar, yeri geldiğinde demokrasi dersi verirler. Kuklanın tek görevi vardır, oda efendilerine itaat etmek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular