İsrail: İran'ın nükleer silah üretmesine izin vermeyeceğiz

Başbakan Netanyahu, "İran'ın taahhütlerini ihlal etmeye devam etme, zenginleştirme seviyesini yükseltme ve yeraltında uranyumu zenginleştirme konusundaki endüstriyel yeteneğini geliştirme kararı, askeri bir nükleer program geliştirme niyetinin sürekli olarak gerçekleştirilmesi dışında hiçbir şekilde açıklanamaz" dedi.

İsrail: İran'ın nükleer silah üretmesine izin vermeyeceğiz
İsrail: İran'ın nükleer silah üretmesine izin vermeyeceğiz
GİRİŞ 04.01.2021 17:03 GÜNCELLEME 04.01.2021 17:03
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Tahran yönetiminin Fordo Nükleer Tesisi'nde uranyumu yüzde 20 zenginleştirme faaliyetine resmen başlandığını duyurması ile ilgili olarak, "İsrail, İran'ın nükleer silah üretmesine izin vermeyecek." dedi.

Netanyahu, Twitter üzerinden paylaştığı mesajında, İran'ın Fordo Nükleer Tesisi'nde uranyumu yüzde 20 zenginleştirme faaliyetine resmen başlamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İran'ın yüzde 20 oranında uranyumu zenginleştirmeye başlamasına tepki gösteren Netanyahu, "İran'ın taahhütlerini ihlal etmeye devam etme, zenginleştirme seviyesini yükseltme ve yeraltında uranyumu zenginleştirme konusundaki endüstriyel yeteneğini geliştirme kararı, askeri bir nükleer program geliştirme niyetinin sürekli olarak gerçekleştirilmesi dışında hiçbir şekilde açıklanamaz. İsrail, İran'ın nükleer silah üretmesine izin vermeyecek." ifadelerini kullandı.

İran medyası, Fordo Nükleer Tesisi'nde uranyumu yüzde 20 zenginleştirme faaliyetine resmen başlandığını duyurmuştu.

P5 1 ülkeleriyle İran arasında 2015'te yapılan nükleer anlaşma, Tahran yönetimine uranyumu en fazla yüzde 3,67 zenginleştirebilme izni veriyordu. ABD'nin yaptırımlarına karşı anlaşmadaki taahhütlerini durduran İran zenginleştirilmiş uranyum seviyesini yüzde 4,5 oranında tutuyordu.

YORUMLAR 19
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    dünyanin en tehlikli iki virusu irtan ve israil yok olduklar an dünyaya huzur baslayacak
    Cevapla
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Senin varya dostunda niye olmasın
    Cevapla
  • Hacı Şaban 3 yıl önce Şikayet Et
    İran İsrail ezeli ve ebedi kadim dosttur birbirlerine salladıklarına kanmayın birbirlerinden farkları yok sadece isimleri farklı
    Cevapla
  • Toprak 3 yıl önce Şikayet Et
    İsrail nükleer silaha sen sahip ol ,başkalarına yasak bu nasıl bir dünya arkadaş . sizin bu adaletele dünya yönetmenize hayran doğrusu Şunu iyi bilinki Mülkün sahib var kurduğunuz tuzakları bozacak bir güç var ..
    Cevapla
  • ne ekersen 3 yıl önce Şikayet Et
    size kim izin verdi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!