Fransa'nın Türkiye korkusu: Etkinliği arttı

Fransa'nın gündeminde yine Türkiye korkusu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan var. Le Journal du Dimanche dergisi, kapağında Erdoğan'a yer verdi. Türkiye'nin Fransa'da yürüttüğü faaliyetlere yer veren dergi, bölgedeki vakıf girişimlerine dikkat çekti. Ankara'nın burada büyük bir nüfuz elde ettiğinin belirtildiği haberde Fransız istihbaratının firişimleri takip altına aldığına değinildi.

Fransa'nın Türkiye korkusu: Etkinliği arttı
Fransa'nın Türkiye korkusu: Etkinliği arttı
GİRİŞ 07.02.2021 17:45 GÜNCELLEME 07.02.2021 17:45
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Fransa'nın manşetlerinde yine Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan vardı. Hemen her fırsatta iki konuyu gündemine almaktan geri durmayan Fransız Le Journal du Dimanche,Türkiye ile ilgili duyduğu endişeyi manşetlerine taşıdı.

Türkiye'nin vakıflar marifetiyle gerçekleştirdiği faaliyetlere ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı haberde, Fransız istihbarat servislerinin Elysee Sarayı'na gönderdiği bazı raporlar ile birlikte Ankara'nın Fransa toprakları üzerindeki artan etkisinden endişe duyulduğuna yer verildi.

"TÜRKİYE'NİN ETKİNLİĞİ ARTTI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 2018'de Paris'i ziyaret ettiğinde, Fransız Müslüman İnancı Konseyi (CFCM) liderlerine seslenerek, "Fransa'daki Müslümanlar bizim korumamız altında. Size dokunanlar bize dokunmuş olur." ifadelerini kullanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ifadelerine yer verilen haberde Fransa'daki Türk nüfusunun artışına işaret edildi.

Ziyaretin üzerinden geçen 3 yılın ardından istihbarat raporlarının, Fransa'daki Türk etkinliğinin arttığını doğruladığı kaydedildi. Raporda şu ifadelere yer verildi:

"Fransız uzmanların işaret ettiği bu 'etki vektörleri', esas olarak Türk göçmen nüfusu üzerinde, aynı zamanda Müslüman örgütler aracılığıyla ve hatta son zamanlarda yerel siyasi yaşamda seçilmiş yetkililere verilen destekle hareket ediyor."

MAARİF VAKFINI TAKİP EDİYORLAR

Türkiye'nin yurt dışındaki en önemli eğitim ve kültür faaliyetlerinin organizasyonunu sağlayan Maarif Vakfı hakkında değerlendirmelerin yer aldığı haberde Fransız istihbaratının, vakfın faaliyetlerini takip altına aldığı ifade edildi.

Vakfın  2019 yılında Salzburg'da açtığı ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik eğitim merkeziyle ilgili istihbarat faaliyetlerinin yürütüldüğü bilgisine yer verildi. Haberde Maarif Vakfı için Türkiye'nin kültürel etkisinin yayıldığı kurum denildi.

YORUMLAR 47
  • Göktürk 3 yıl önce Şikayet Et
    fransa'nın Türkiye'de ki vakıf ve okullarından da bahsetseydin
    Cevapla
  • Kerim 3 yıl önce Şikayet Et
    Alman vakıfları türkiyede cirit atıyor aynı şey
    Cevapla
  • HES KODU 68 3 yıl önce Şikayet Et
    korkunun ecele faydası yok fransa
    Cevapla
  • Sınır 3 yıl önce Şikayet Et
    Yüz yıllardır bunların açtığı okullar ğzerinden nice ülkeleri esir ettiler.parçaladılar darbeler yaptılar.düşmanın okul silahından daha üstün okullar yapmalıyız.bütün dünyaya yayılmalıyız.başka çıkış yok,
    Cevapla
  • URFA 63 3 yıl önce Şikayet Et
    Reisin oturuşuna bakın helal olsun boyle bir cumhurbaşkanım var gururluyum ehli küfüre karşı dik duran insan Allah razı olsun REİS den
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler