Biden yönetimi Doğu Akdeniz'de tarafını belli etti! Türkiye ve Yunanistan'a mesaj

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama değerlendirildiğinde, Joe Biden yönetiminin Doğu Akdeniz konusunda Atina ile daha sıcak bir ilişki kuracağına dair ipuçları seziliyor.

Biden yönetimi Doğu Akdeniz'de tarafını belli etti! Türkiye ve Yunanistan'a mesaj
Biden yönetimi Doğu Akdeniz'de tarafını belli etti! Türkiye ve Yunanistan'a mesaj
GİRİŞ 16.02.2021 10:54 GÜNCELLEME 16.02.2021 17:14
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ile telefonda ayrı ayrı görüştü.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan iki görüşmeye dair açıklamalar yapıldı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre Çavuşoğlu ve Blinken; S-400 krizini, Suriye'deki çatışmaları, insan haklarını ve Gara'da şehit edilen Türk vatandaşlarını görüştü. Blinken Dendias ile ise, Doğu Akdeniz'de atılacak adımları ve iş birliğini masaya yatırdı.

ABD Dışişleri'nden yapılan iki açıklama

DOĞU AKDENİZ'DE ATİNA'YLA İŞ BİRLİĞİ MESAJI

Yapılan iki açıklama göz önüne alındığında, Biden yönetiminin Doğu Akdeniz'de yürüteceği politika hakkında önemli ipuçları göze çarpıyor.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, Yunan tarafıyla görüşülen Doğu Akdeniz konusunda şu değerlendirmede bulunuldu:

"Bakan Blinken ile mevkidaşı Dendias, ABD-Yunanistan ikili ilişkilerine ek olarak ABD, Yunanistan, İsrail ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (3+1) Stratejik Diyalog sürecinin, savunmada ve enerjide, Doğu Akdeniz bölgesinde istikrarın daha da güçlendirilmesi konularında uzlaşı sağladı."

Türkiye detayı: ABD ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz'de şifahi anlaşma

Çavuşoğlu görüşmesine dair yapılan basın duyurusunda ise, Doğu Akdeniz'e dair tek bir cümle kuruldu ve "Yunanistan ile devam eden istikşafi görüşmeleri destekliyoruz" denildi.

Trump döneminde daha sessiz bir şekilde startı verilen ABD-Yunanistan-GKRY-İsrail iş birliğinin, Biden döneminde daha açıktan yürütüleceği öngörülüyor.

KAYNAK: HABER7 / DETAY HABER
YORUMLAR 92
  • gariban 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu batasıca devletler ülkemizin ekonomisinin çökmesi için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Yunanlılarda bir türlü adam olup komşuları ile iyi geçinmeyi öğrenemediler. Zaten üç-beş genci kalmış Yunan, onlarıda harcatarak yakında bütün memleketi satar. Bunlardan adam olmalarını beklemek boşuna anlaşılan.
    Cevapla
  • Sadık 3 yıl önce Şikayet Et
    Şaşırdık mı ?
    Cevapla
  • domuzabd 3 yıl önce Şikayet Et
    ayidan post gavurdan dost olmaz icimizdeki abd yalakalari akillanmadi gitti
    Cevapla
  • karşılık 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye olarak hemen S400 lerin ikinci paketini rusların söz verdigi şekilde ortak üretim şeklinde almalı ve ruslarla 3. ülkeler nezlinde Türkiye ile ortak üretim satıs ve arge sözü veren ruslarla 2. paketten başlayarak abd israil ab yunan karşı birlikteüretip satmalıyız bununla beraber yine s400 bahanesiyle F35 leri vermemesi üzerine SU 35 SU 57 lerin orta üretim sözlerie dayanarak hemen SU 35-57 ortak üretime başlamalıyız bakalım abd abli yunan birliğine karşı bunların ambargosu ve düsmanlığına maruz olan rus Türkiye hatta çin işbirliğine bakalım güç dengesi nereye kayar
    Cevapla
  • Nobut 3 yıl önce Şikayet Et
    Hepsini akdenize gömelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak