Hamaney: ABD Kaşıkçı cinayetine rağmen Suudi Arabistan'ı destekliyor

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Suudi Arabistan yönetiminin gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetindeki rolüne rağmen ABD tarafından desteklendiğini söyledi.

Hamaney: ABD Kaşıkçı cinayetine rağmen Suudi Arabistan'ı destekliyor
Hamaney: ABD Kaşıkçı cinayetine rağmen Suudi Arabistan'ı destekliyor
GİRİŞ 11.03.2021 21:20 GÜNCELLEME 12.03.2021 00:00
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İran devlet televizyonuna göre Hamaney, Hazreti Muhammed'e ilk vahyin inişinin yıl dönümü dolayısıyla yaptığı konuşmada, ABD ve Suudi Arabistan'ı hedef aldı.

Suudi Arabistan yönetiminin gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetindeki rolüne rağmen ABD tarafından korunmasına tepki gösteren Hamaney, "ABD, muhalifini testereyle parça parça eden Suudi hükümetine destek veriyorken insan haklarının savunucusu olduğunu iddia ediyor" dedi.

"DEAŞ'ı ABD kurdu"

Terör örgütü DEAŞ'ın ABD tarafından oluşturulmuş bir örgüt olduğu iddiasını yineleyen Hamaney, "ABD, DEAŞ'ı kurdu ve Amerikalıların kendisi de bunu itiraf etti. Daha sonra DEAŞ'ın varlığını bahane ederek bölgede askeri üsler kurdular. DEAŞ'a modern medya tesisleri ve finansal destek sağladılar. Onların Suriye'nin petrolünü satmasına zemin hazırladılar sonra da DEAŞ'la savaştıklarını iddia ediyorlar" açıklamasını yaptı.

"ABD, Suriye'den çekilmeli"

Hamaney, ABD'nin Suriye ve Irak'taki güçlerini çekmesi gerektiğini belirterek, "ABD kesinlikle Suriye ve Irak'tan çekilmeli. Irak halkının iradesi ve çıkarılan yasa bu yöndedir. Suriye'den de en kısa zamanda çekilmelidir" dedi.

İran lideri ülkesinin Suriye ve Irak'taki askeri varlığının ise danışmanlık düzeyinde olduğunu ve bu ülkelerin talebi doğrultusunda gerçekleştiğini savundu.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    hani ABD düsmanlariydi biu dünyada iki ülke yok olursa dünyaya huzur gelir Iran ve israil tabiki iclerinde cok az iyileride var baris istiyenler haric
    Cevapla
  • kurtuluş 3 yıl önce Şikayet Et
    Hamaney azeridir dikkatinizi çekerim hamaset severler, Müslümanlar arası ortak noklari oluşturalım, ihtilafları körükleyerek değil, Sen onu suçla o seni suçlasın hepimiz batılıların oyuncağı uşağı olmuşuz neticede
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar