BAE ve İsrail'den İHA'lara karşı anlaşma!

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) devlet iktisadi teşekkülü EDGE Teknoloji Grubu ile İsrail Havacılık ve Uzay Sanayisi (IAI) şirketinin, insansız hava araçlarına (İHA) karşı savunma sistemi geliştirilmesi amacıyla anlaşma imzaladığı bildirildi.

BAE ve İsrail'den İHA'lara karşı anlaşma!
BAE ve İsrail'den İHA'lara karşı anlaşma!
GİRİŞ 11.03.2021 22:54 GÜNCELLEME 11.03.2021 22:55
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

BAE'ye ait EDGE Teknoloji Grubunun yayımladığı yazılı açıklamada, IAI ile yapılan anlaşmaya ilişkin bilgi verildi.

EDGE Teknoloji Grubu ile IAI arasında imzalanan anlaşmanın İHA'lara karşı ileri savunma sistemi geliştirilmesi üzerine olduğu kaydedilen açıklamada, geliştirilecek sistemin özellikle BAE pazarına hitap edeceği ifade edildi.

'STRATEJİK İTTİFAKLARIN BAŞLANGIÇ NOKTASI'

Açıklamada, anlaşmanın iki ülke arasında "stratejik ittifakların başlangıç noktası" olacağı, ayrıca Ar-Ge ve teknolojik inovasyon alanlarında iş birliğini güçlendireceği aktarıldı.

Açıklamada ifadelerine yer verilen EDGE Teknoloji Grubu Genel Müdürü ve CEO'su Faysal el-Bennay da, İsrail'le geliştirilen iş birliği ve yeni ortaklıklar doğrultusunda IAI ile çabalarını birleştirerek kendileri için önemli bir noktaya ulaştıklarını dile getirdi.

İsrail ile BAE arasında 15 Eylül 2020'de Beyaz Saray'da düzenlenen resmi törenle "ilişkilerin normalleştirilmesine" yönelik anlaşmalar imzalanmıştı.

YORUMLAR 18
  • hormonsuz fikir 3 yıl önce Şikayet Et
    paralarını konuşturuyorlar. üretmiyorlar, üretenden alıyorlar. üreten de kendilerine karşı kullanılmama garantisini her şekilde alıyor.
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Sihalarin Deniz uçakları gibi olanlardan da yapmamanız gerekir istedihin denizden indir kaldır gemiye gerek kalmaz örnek deniz ucakalari var. Diha da olsun sonra istediğin denizden indir kaldır yüzdür (siha :diha ) uçur vur...
    Cevapla
  • Paol 3 yıl önce Şikayet Et
    Zaten 24 uçuyorlar deniz versiyonuna gerek yok. Oldu denize indirdin yakıt ikmalini ve silah yüklemesini balıklar mı yapacak???
    Cevapla
  • KKTC kadir 3 yıl önce Şikayet Et
    Türk'ün Askeri Sistemi'ne şeytan bile akıl erdiremedi... Bunlar mi akıl erdirecek... Koral, bunları birbirine kirdirir... Gelsinler, görsünler, kaçmaya fırsat bulurlarsa topuklasinlar.. Mabadat korkusu Allah korkusunu geçer bunlarda..
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne korku salmışız beeeee. Kefereler altına ediyor şimdiden
    Cevapla
  • Duyarlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizi ihanet çukurunda helak etsin. Bu aziz millet sizin ihanetlerinizi asla unutmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor