Milli Muharip Uçak için Rusya'dan sürpriz açıklama: Hazırız!

Türkiye'nin yerli imkanları ile üretimine hazırlandığı Milli Muharip Uçak (MMU) için alt yapı çalışmaları devam ederken, Rusya'dan Türkiye'ye üretim ve faaliyet alanlarında destek açıklaması geldi. Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Teşkilatı Sözcüsü Valeria Reshetnikova Türkiye ile iş birliğine hazırız dedi.

GİRİŞ 14.03.2021 10:55 GÜNCELLEME 14.03.2021 11:03
Bu Habere 129 Yorum Yapılmış
  • Türkiye'nin askeri sanayi alanında yürüttüğü milli hamle sürüyor. İHA/ve SİHA'lar ile havacılık alanında sağlam bir tecrübe elde eden Türkiye kısa zamanda bu alandaki en önemli ülkelerden biri haline geldi. İHA/SİHA'ların ardınadn Türkiye'nin bir diğer hedefiyse Milli Muharip Uçak (MMU).
  • Bu alanda yürütülen çalışmaların vücut bulmasıyla ortaya çıkan TUSAŞ TF-X Muharip uçağın 2025 yılında teslim edilip uçuşunun yaptırılması planlanıyor.
  • Türkiye'nin bu alandaki çalışmaları devam ederken, havacılık alanındaki üretici anlamında önemli ülkelerden biri olan Rusya'dan Türkiye'ye "Üretimde destek" mesajı geldi.

Türkiye'nin MMU-TF-X üretimi çalışmaları devam ediyor. Fizibilite çalışmalarının yanı sıra Ar-Ge ve paça konularında önemli adımlar atılırken, üretimde iş birliği konusunda Rusya'dan Türkiye'ye destek mesajı geldi.

"DESTEK VERMEYE HAZIRIZ"

Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Teşkilatı Sözcüsü Valeria Reshetnikova Rusya'nın daha önce Türk TF-X beşinci nesil avcı uçağını geliştirme programına katılmaya hazır olduğunu belirtti.

Sözcü Reshetnikova "Türk tarafı uzun süredir kendi TF-X beşinci nesil savaş uçağını geliştirme projesini sürdürüyor. Rusya bu program kapsamında işbirliği olasılığını değerlendirmeye hazır olduğunu." dedi.

Milli Muharip Uçağın bire bir ölçüleriyle hazırlanan Mock-up'u büyük ilgi toplamıştı.

SU-57 İÇİN GÖRÜŞME

Valeria Reshetnikova, yaptığı açıklamada Rusya'nın Su-35 ve Su-57 savaş uçaklarının olası teslimi konusunda Türkiye ile görüşmeye hazır olduğunu da söyledi.

MMU ÜRETİM, TESLİMAT VE UÇUŞ TAKVİMİ

Milli Muharip Uçak'ın çalışmaları devam ederken TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, projenin takvimine ilişkin Sputnik'e değerlendirmelerde bulunmuştu.

Son dakika haberi: Milli savaş uçağı TF-X'in ilk uçuş tarihi belli oldu

Kotil "5’inci nesil avcı uçağımız MMU’nun, 18 Mart 2023 yılında hangardan çıkışını gerçekleştireceğiz.  MMU, 2025’te ilk uçuşunu yapacak, 2029’da ise Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girmesini öngörüyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 129
  • Cepni 3 yıl önce Şikayet Et
    Mer arkadaşlar şahsen ben onu bunu bilmek hepimizde düşüncelerimizde yazdıklarımıza haklı yönlerimiz var ama biz hiçkimseye tam olarak güvenmemeliyiz tarih böyle oldu her konuda herkesle beraber çalışalım ama güven olmaması lazım çünkü bi nır hilal haçlı mesel3sidir ve hep böyle kalacak çok çalışıp güçlü olursak Türkiye var olur yoksa l9kma lokma yerler bizi bir defa aklından geçirsinler bizi diz coktureceklerini kimisi bakanlardan kimisi doğudan bazılar karadenizden girerler inanın yatsıyı bile beklemezler şahsi görüşüm saygılar
    Cevapla
  • Ahme 3 yıl önce Şikayet Et
    Slmalyk hz Muhammed sav. Şöyle buyuruyor. İlim çindende olsa gidip alınız. Bizde bu vesileyle çokşey öğrendik.
    Cevapla
  • osman 3 yıl önce Şikayet Et
    savaş maksadı olan her üretimde dışa bağımlıyız motor ve yazılım. taşıyıcı ambulans uçak vs yaparız ama orası kolay
    Cevapla
  • Samet 3 yıl önce Şikayet Et
    Düşmanımın düşmani dostumdur.
    Cevapla
  • Hızır İlyas HASTA 3 yıl önce Şikayet Et
    Ruslara güvenilmez,, Bize S.400 verirken, Türkiye acil istiyor diyerek ABD ile aramızı açmayı başardı. 40 milyar dolarlık mal alıyoruz,, 1 milyar dolarlık domatese kota koyuyor,, Suriye'de ABD Rus Ortak hareket ediyor
    Cevapla
  • Karamurat 3 yıl önce Şikayet Et
    Boş konuşma rusya domatesi kendi yetiştirmek istiiyo ondan kota koyuyo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de Gazze'ye destek yürüyüşü sonrası polislerden kız öğrenciye işkence!
Şov bitti, yüzüstü bıraktılar! Özel ve İmamoğlu'nun 1 Mayıs provokasyonu pes dedirtti