Şiddetli kutup soğuklarının vurduğu Teksas'ta ölü sayısı 111'e çıktı

Şiddetli kutup soğuklarının vurduğu ABD'nin Teksas eyaletinde, olumsuz hava koşulları ve elektrik kesintileri nedeniyle ölü sayısı 111'e yükseldi.

Şiddetli kutup soğuklarının vurduğu Teksas'ta ölü sayısı 111'e çıktı
Şiddetli kutup soğuklarının vurduğu Teksas'ta ölü sayısı 111'e çıktı
GİRİŞ 26.03.2021 13:13 GÜNCELLEME 26.03.2021 13:13
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Teksas eyaleti başta olmak üzere ülkenin iç orta ve güney kısımlarını etkileyen şiddetli kar ve buzlanma, olumsuz durumların yaşanmasına neden oluyor.

Associated Press, aşırı soğuklar ve buna bağlı kazalar nedeniyle 111 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

ÖLÜ SAYISI ENDİŞE VERİYOR

Teksas'taki can kayıplarının önemli bir kısmının "hipotermi" kaynaklı, bir kısmının ise yollardaki buzlanmadan kaynaklı trafik kazaları ve karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle meydana geldiği aktarıldı.

Şiddetli fırtınalar nedeniyle eyalette bir süre yaklaşık 4 milyon haneye elektrik ve içme suyu hizmeti verilmediğine dikkat çekilirken ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

45-50 MİLYAR DOLARLIK HASAR

11 Şubat’tan bu yana ABD’nin iç ve güney eyaletlerinde hayatı durma noktasına getiren olumsuz hava koşulları Arkansas, Oklahoma, Tennessee, Kentucky ve Alabama eyaletlerinde de etkili olarak can kayıplarına yol açtı.

Teksas'taki yerel kaynaklarda çıkan haberlerde, eyaletteki etkisi altına alan sert kış şartlarının 45 ila 50 milyar dolar hasara yol açtığı iddia edilmişti.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Eken biçer.. 3 yıl önce Şikayet Et
    Binlerce müslümanı savaş altında kışın aç susuz bırakıp ölüme tek ettiniz bunlar daha iyi günleriniz müslümanlara yaptıklarınızın aynısını tek tek y aşıyacaksınız.
    Cevapla
  • HANİFİ ÇİFÇİ 3 yıl önce Şikayet Et
    Daha Beter Ol Abd
    Cevapla
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim