ABD'den Filistinlilere suçlama

Pentagon Sözcüsü John Kirby, hava saldırılarına karşılık olarak Gazze'den İsrail'e atılan roketleri "kabul edilemez" olarak nitelerken Filistinlileri suçladı.

ABD'den Filistinlilere suçlama
ABD'den Filistinlilere suçlama
GİRİŞ 11.05.2021 11:15 GÜNCELLEME 11.05.2021 11:15
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'yı basarak Filistinli sivillere karşı başlattığı şiddet tırmanmaya devam ediyor. Kudüs'te polislere karşılık veren Filistinliler, Gazze'de de hava saldırılarına karşı roketlerle karşılık veriyor.

Filistinliler, meşru müdafaa hakkını kullanarak İsrail'e cevabını verirken, ABD yönetimi bu şiddet olaylarını görmemeyi tercih ettiğini belirterek şiddet olayları nedeniyle İsrial'i değil, Hamas'ı Filistinlileri suçladı.

"İSRAİL'E YAPILAN SALDIRI KABUL EDİLEMEZ"

Günlük basın toplantısında Kiby, Gazze'den İsrail'e fırlatılan roketlere ilişkin "Bugün Gazze'den İsrail'e yapılan roket saldırısı kabul edilemez. İsrail kendini savunma hakkına sahiptir. Burada da bakanlık olarak İsrail'in kendini savunma ve koruma konusundaki ihtiyaçları konusunda iş birliği yapmaya hazırız." dedi.

İSRAİL İÇİN ENDİŞELİ

Bir gazetecinin "İsrail'in Kudüs'te silahsız Filistinlilere karşı aşırı güç kullanmasından endişeli misiniz?" sorusuna ise Kirby şu yanıtı verdi:

"Bu sorunun İsrail'e sorulmasının daha iyi olacağını düşünüyorum. Açıkçası masumların öldürüldüğünü görmek istemiyoruz. Kimse şu şiddet seviyesini görmek istemiyor ancak (daha önce) verdiğim yanıtta da söylediğim gibi bu roket saldırıları kabul edilemez. İsrail kendini savunma hakkına sahip." 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 80
  • grinin 69 tonu 2 yıl önce Şikayet Et
    it iti ısırmı hiç....
    Cevapla
  • K. Karga 2 yıl önce Şikayet Et
    Tabıı musluman kanı helal bu kafırlere nereden bulursunuz bılmem bır nukluer lazım artık allah bıle ısyan edıyor covıttı yok vırustu bosa degıl ınsanlar uyanmıyor.
    Cevapla
  • Bozok 2 yıl önce Şikayet Et
    Dini islam olupta sessiz kalan ülkeleri Allah havale ediyorum zalimler için tez zamanda bela yarabbi canlıya insana islama zulmedenleri kahret rabbim.
    Cevapla
  • Huseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    İt iti ısırmaz biz kendi işimize bakalım
    Cevapla
  • Avşar 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlardan daha başka ne cevap beklenir ki gayet normal hiç şaşırtmadık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler