Malezya'dan İsrail'e tepki: Bütün insanlığa saygısızlıktır

Malezya Başbakanı Muhyiddin Yasin, İsrail'in Gazze'deki hava saldırılarını kınadı.

Malezya'dan İsrail'e tepki: Bütün insanlığa saygısızlıktır
Malezya'dan İsrail'e tepki: Bütün insanlığa saygısızlıktır
GİRİŞ 12.05.2021 18:35 GÜNCELLEME 12.05.2021 18:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yazılı açıklama yapan Başbakan Muhyiddin, İsrail'in Filistinli sivillere yönelik saldırılarını "uluslararası hukuku açıkça yok saymak" diye niteledi.

Muhyiddin, "Mübarek Ramazan ayının son günlerinde kardeşlerimize yapılan iğrenç saldırılar, sadece Müslümanlara değil, bütün insanlığa saygısızlıktır." açıklamasında bulundu.

Filistin'e yönelik orantısız ve gaddarca saldırılar karşısında uluslararası camiayı ses çıkarmaya çağıran Muhyiddin, "Malezya olarak İsrail'e, başta Gazze olmak üzere işgal edilmiş topraklardaki saldırılarını bir an önce sonlandırma çağrısında bulunuyoruz." dedi.

Muhyiddin, Malezya'nın Filistin halkına desteğini sürdüreceğini vurguladı.

- KUDÜS VE GAZZE'DEKİ OLAYLAR

İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları dün İsrail'e çok sayıda roket fırlatmıştı.

Bunun üzerine İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adıyla askeri operasyon başlatıldığını duyurmuştu.

İsrail saldırılarında 13'ü çocuk, 3'ü kadın olmak üzere 43 Filistinlinin şehit olduğu, yaralı sayısının ise 296'ya çıktığı kaydedilmişti.

Filistin direniş örgütleri de Gazze Şeridi çevresindeki İsrail kent ve bölgelerini roketlerle vurmuştu. İsrail polisi, GazzeŞeridi'nden atılan roketler nedeniyle 5 İsraillinin öldüğünü, 45 kişinin yaralandığını bildirmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • 567 2 yıl önce Şikayet Et
    allah malezyaya güç kuvvet versin amin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler