Pakistan'tan Taliban açıklaması: Sorumlusu biz değiliz

Pakistan Başbakanı İmran Han, Taliban’ın Afganistan’daki eylemlerinden sorumlu olmadıklarını belirtti.

Pakistan'tan Taliban açıklaması: Sorumlusu biz değiliz
Pakistan'tan Taliban açıklaması: Sorumlusu biz değiliz
GİRİŞ 29.07.2021 17:53 GÜNCELLEME 29.07.2021 17:55
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Başbakan Han, başkent İslamabad'da Afganistanlı gazetecilere verdiği mülakatta, Taliban’ın Pakistan’da yaşayan ailelerine yönelik herhangi bir eylemde bulunmayı reddederek, hükümetinin Afgan Talibanı’na mensup kişilerin ailelerini hapse atamayacağını söyledi.

Han, Taliban’ın Afganistan’daki eylemlerinden sorumlu olmadıklarını ifade ederek, Pakistan’ın Taliban’ın sözcüsü olmadığını vurguladı.

Afganların önünde 2 seçenek bulunduğuna dikkati çeken Han, ilk seçeceğin askeri seçenek olduğunu ve 20 yıldır Afganistan'a barış getirmek için denenen bu girişimin başarısız olduğunu dile getirdi.

Han, diğer seçeceğin ise Taliban ve hükümet arasında kapsayıcı bir siyasi uzlaşı olduğunu kaydetti.

Öte yandan Han, Afganistan ile ilgili Hindistan’ın da dahil olduğu üçlü bir diyaloğu reddederek, Hindistan’ın 5 Ağustos 2019’da Cammu Keşmir ile ilgili aldığı kararları iptal etmediği sürece bunun mümkün olmayacağını kaydetti.

Afganistan'da barış süreci belirsizliğini korurken güvenlik güçleri ile Taliban arasındaki şiddetli çatışmalar devam ediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • evrancel 2 yıl önce Şikayet Et
    allah 2 tarafida kahr etsin birde müslümanm diye geçiniyorlar biri iran biri abd rus tarafı bir birini yiyorlar aferim öyle devam edin sonunuzu kedi ahmaklğınızla getirin tüh allah sizi kahr etsin
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir yol bir kuşak projesi ticaret yolu geçiş güzergahı üzerindeki çatışma bölgeleri birer birer güvenli hale getiriliyor.Karabağ, Afganistan ve son olarak İmran Han'ın açıklamasıyla Keşmir bölgesinde çatışmalar sona erdilecek.Ardından Kırım konusunda da bir uzlaşı çıkacak.Çünkü proje plan doğrusunda işlemeye devam ediyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı