Atina yakınlarında orman yangınları: 2 günde 80-90 bin dönüm arazi kül oldu

Yunanistan'da başkent Atina'nın yer aldığı Attika bölgesinde 2 gündür devam eden orman yangınlarında 80-90 bin dönümlük arazi kül oldu çok sayıda ev de hasar gördü.

Atina yakınlarında orman yangınları: 2 günde 80-90 bin dönüm arazi kül oldu
Atina yakınlarında orman yangınları: 2 günde 80-90 bin dönüm arazi kül oldu
GİRİŞ 18.08.2021 12:39 GÜNCELLEME 18.08.2021 14:55
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yunanistan Sivil Savunma Bakanlığı yetkilileri, Atina'nın kuzeybatısında yer alan Vilia'daki yangına karadan ve havadan müdahale edilirken, bölgede alevlerin tehdit ettiği manastır ve huzurevi ile çok sayıda yerleşim biriminin tedbir amaçlı boşaltıldığını, alevlerin sıçradığı kimi evlerin hasar gördüğünü, Elefsina-Thiva otoyolunun trafiğe kapatıldığını belirtti.

ALEVLER GENİŞ ALANLARA YAYILDI

İtfaiye Başkanı Korgeneral Stefanos Kolokuris'in koordine ettiği yangın söndürme çalışmalarına orduya ait piyade birlikleri, polis teşkilatı ve yerel yönetimlerin yanı sıra Avrupa Sivil Koruma Mekanizması ekiplerinin de katıldığı belirtildi.

EKİPLER TEYAKKUZ HALİNDE

Atina'nın güneyinde yer alan Keratea ilindeki Lavreotiki bölgesinde ormanlık alanda çıkan yangının kontrol altına alındığı, ilk belirlemelere göre yangında en az 6 bin dönümlük ormanlık alanın kül olduğu, bazı evlerin hasar gördüğü aktarıldı.

Ülkenin çeşitli yerlerindeki çalı ve orman yangınlarına itfaiye ekipleri ve gönüllülerin müdahale ettiği, kontrol altına alınan noktalarda yeniden alevlenme olasılığına karşı ekiplerinin teyakkuz halinde olduğu kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • 4567 2 yıl önce Şikayet Et
    allah dünyadaki tüm ormanlara hayvanlara bitkilere yardım eylesin beyaz tenlileride yok eylesin kültür ırk emperryalizmi yapan beyazları rabbim bildiği gibi yapsın amin
    Cevapla
  • İlyas sert 2 yıl önce Şikayet Et
    Otel yapacaklar kesin ondan yakiyorlardir dimi demokrat amca KeMal
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...