Güney Kore, köpek eti tüketimini yasaklamayı planlıyor

Köpek etinin tüketildiği ülkelerden Güney Kore'de Cumhurbaşkanı Moon bu uygulamayı yasaklamayı düşündüklerini duyurdu, "Hayvan zulmünü sona erdirmenin zamanı geldi" dedi.

Güney Kore, köpek eti tüketimini yasaklamayı planlıyor
Güney Kore, köpek eti tüketimini yasaklamayı planlıyor
GİRİŞ 27.09.2021 23:29 GÜNCELLEME 27.09.2021 23:54

Güney Kore Başbakanı Kim Boo-kyum, cumhurbaşkanına 'uluslararası bir utanç haline gelen köpek eti tüketiminin yasaklanmasını' teklif etti.

Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre lider Moon Jae-in, hükümete köpek eti tüketimini yasaklama konusunda adım atılması için talimat verdi.

"Köpek eti tüketimini yasaklamayı ihtiyatlı bir şekilde düşünmenin zamanı gelmedi mi?" diyen Moon Jae-in, "Hayvan zulmünü sona erdirmenin zamanı geldi" ifadelerini kullandı.

Yerel gazete Edaily'ye göre, hükümetin yeni önlemleri perşembe günü açıklaması bekleniyor. Köpek etinin tüketildiği sayılı ülkeler arasında yer alan Güney Kore, uzun zamandır uluslararası kamuoyu tarafından eleştiriliyor. Köpek eti tüketimi gençler arasında 'tabu' sayılırken, yerel aktivistler de yıllardır bu konuda harekete geçmesi için hükümete baskı yapıyor.

Yonhap Haber Ajansı'na göre, Güney Kore hayvan koruma yasaları zulmü önlemeyi amaçlıyor, ancak köpek eti tüketimini yasaklamıyor.

Ülkede son yıllarda köpek eti tüketiminde düşüş gözlemleniyor. Öte yandan, gençler arasında köpek ve kedi başta olmak üzere evcil hayvan sahiplenme oranları ise artıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!