Lukaşenko'dan Türkiye ve Erdoğan açıklaması! Dikkat çeken 2023 detayı

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko, Türkiye'nin küresel ve bölgesel düzeyde aktif rol oynadığını belirterek, Türkiye'nin 2023 yılında Erdoğan liderliğinde belirlenen tüm amaçlarda yeni başarılara ulaşacağına emin olduğunu söyledi.

Lukaşenko'dan Türkiye ve Erdoğan açıklaması! Dikkat çeken 2023 detayı
Lukaşenko'dan Türkiye ve Erdoğan açıklaması! Dikkat çeken 2023 detayı
GİRİŞ 29.10.2021 13:48 GÜNCELLEME 29.10.2021 13:48
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Belarus Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Aleksandr Lukaşenko, Belarus halkı ve kendi adına Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Minsk’in Ankara ile dostluk ve karşılıklı güven geleneklerine dayalı ilişkilere önem verdiğine işaret eden Lukaşenko, "Belarus için olduğu kadar Türkiye için de egemenlik ve bağımsızlık, devlet yapısının sarsılmaz önceliklerindendir. Modern gerçekliklerde zamanın görülmemiş zorluklarına karşı etkili bir şekilde direnmek için çabaları birleştirmek önemlidir" ifadesini kullandı.

Lukaşenko, Türkiye'nin dinamik gelişimine dikkati çekerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Türkiye, küresel ve bölgesel düzeyde aktif rol oynuyor. Türkiye'nin 2023'te, sizin yönetiminizde tüm belirlenen yönlerde yeni görkemli başarılara ulaşacağına eminim" dedi.

Ankara'da Nisan 2019'da varılan anlaşmaların uygulanması da dahil olmak üzere Belarus ile Türkiye arasındaki iş birliğinin her yıl güçlendirileceğine ve her iki ülke halklarının yararına yeni başarılarla büyüyeceğine olan inancını vurgulayan Lukaşenko, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sağlık, çalışmalarında başarı, Türk halkına barış ve refah diledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 31
  • karahan 2 yıl önce Şikayet Et
    ne günlere kaldık umut ettığiniz muhalefetten biri hdpkk emriyle yurt savunmasına hayır diyor, diğeri burası kürdistan diyen pkklıya ağzını açamıyor ki bu hanımefendi mecliste sağda solda yüksek sesle avazı çıktığında bağırıp, çağıran esen, gürleyen biri.. yazıklar olsun... iyiler en az kötüler kadar cesur olamaz ise iyi günler beklemiyor bizi.. biz memleketimize biden'ın valisi istemiyoruz.. Özgür ve tam bağımsız türkiye istiyoruz "Ne Mutlu Türküm diyene"
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    El birliğiyle Türkiye Cumhuriyeti ne sahip çıkacağız
    Cevapla
  • Ahmet taskiran 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim çiçeği böceği İmamoğlu veya o bu fark etmez yonenetmek isteyebilir yonenetemezse zaten millet diğerlerini gönderdiği gibi bunlarida gonderecek fakat Türkiye büyük bedeller odiyerek terörün belini kırmış ozelliklede milli savunmada dünya ölçeğinde projeleri sadece yapmıyor aynı zamanda ihrac ediyor maalesef diyorum baydının nustemleke valisi olarak çalışan bu muhalefet iktidara geldiğinde ne olacakları düşünün bir bir senede nekadar milli yerli proje varsa hepsini mühendislerine beraber gomerler 100 sene daha başını yorganın altından kaldirma fırsatı vermezler tam bagimli vede bir kaç parçaya bölünmüş Türkiye kalır eyvah asla kar etmez
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Katılıyorum sana kardeşim yüzde yüz
    Cevapla
  • Önder 2 yıl önce Şikayet Et
    Ağzına sağlık kardeşim
    Cevapla
  • Urfalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah reise hayırlı ve sağlıklı ömür Versin
    Cevapla
  • Emin 2 yıl önce Şikayet Et
    Güneş balçıkla sıvanmaz. bitti
    Cevapla
  • Necmettin demirci 2 yıl önce Şikayet Et
    Hizmetleri daim olsun varmı daha iyisi yok yiğit i öldürme hakkını verinnn cikarlarinizi gören gözleriniz neden yapılan bu kadar takdire şayan hizmetleri görmüyor buna şasarimmmm
    Cevapla
  • Gamlı Baykuş 2 yıl önce Şikayet Et
    Emin,emin ol emin Reis 2023 de o meşhur balkon kinuşmasını eni zafer nidarıyla yapacak,sen de dinleyeceksin inşallah,merak etme ve de onun için boş yapma,devam et !
    Cevapla
  • Şanlıurfa 2 yıl önce Şikayet Et
    CHP gibi bir parti tezkereye onay vermiyorsa, düşünmek lazım dost kim, düşman kim. Bu muhalefet Başkanı göndermek için her yolu mübah sayıyor. Bugün Cumhuriyetin 98 nci yılı kutlanıyor. Atatürk ten sonra CHP bu ülkeye ne yapmış. Koskocaman hiç, adamlar herkesle dost ne yazık ki bir tek ülkeme dost değiller.
    Cevapla
  • Kemalettin tambaş. 2 yıl önce Şikayet Et
    Doru söylüyorsun kardeşim bunlar işi cıvıttı mercek altına almak lazım şu an cehape hatepe aynı konumdalar. Ama başaramaycaklar.
    Cevapla
  • Hamit 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen git savaş Şahadet serbetinden içmek de nasip olsun sana
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den 36 milyar TL'lik görüşme! ABD'den açıklama geldi
Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu