Esed rejiminden Şam'da milyonluk kutlama!

Esed yönetimi, 5 milyon dolar harcayıp başkent Şam’da Noel kutlaması yaparken, 5 milyon Suriyeli ise kamplarda hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Esed rejiminden Şam'da milyonluk kutlama!
Esed rejiminden Şam'da milyonluk kutlama!
GİRİŞ 28.12.2021 06:10 GÜNCELLEME 28.12.2021 06:20
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Batılı ülkeler salgın sebebiyle Noel etkinliklerini iptal ederken Suriye'de Beşar Esed yönetimi başkent Şam’da Noel kutlaması yaptı. Eski Suriye başbakanlarından Ahmet Toma, Şam’da rejimin 5 milyon dolar harcayıp Batılı Hristiyan ülkelere "İslam’ı boğdum, sizden farkım yok" mesajı verdiğini söyledi. Şam’da gösterişli kutlamalar yapılırken İdlib, Zahteri, Arsal, Tenef, Kamışlı, Haseke, Ezrak, Rakka, Nasib, Rukban ve Cabir gibi mülteci kamplarında 5 milyon Suriyeli zorlu şartlarda ise hayatta kalma mücadelesi veriyor.

VAHŞETİ KUTLUYOR

Ahmet Toma “Suriye’nin başkentinde ortalama bir aile ekmek bulmak için üç saat sıra bekliyor. Esed bölgesinde gaz, benzin yok. PKK terörüne Suriye’nin üçte birini teslim etti. Asgari ücret aylık 12 dolar. Halkın yarısı ülkeden kovuldu ancak Nusayri dikta on yıllık vahşeti Noel görüntüsü altında kutladı” dedi.

YIKIM, KAMUFLE EDİLİYOR

Ahmet Toma’ya göre Baas rejiminin abartılı kutlamaları onların gerçek karakterini en iyi yansıtan örnek. Esed ve destekçileri tamamen enkaza dönen şehirlerde yüzde 90’ı açlık sınırının çok altında yaşamaya mahkûm edilen insanların acılarını yok sayıyor. Noel görüntüsü altında sergilediği vahşeti kutluyor. ‘Bize başkaldıranları nasıl ezdiğimizi görün’ diyor. Ülkede var olan gerçek tabloyu bu yolla gizlemeye ve uluslararası topluma burada her şey normal yalanını söylüyor. 

SOYKIRIM REJİMİ

Baba ve oğul Esed'in darbe ürünü antidemokratik niteliklerinin yanında katliam ve soykırım rejimi olarak görüldüğünü belirten Ahmet Toma “Verilen sahte görüntü bu gerçeği saklama çabasıdır. Suriye’de binlerce insan virüs sebebiyle öldü. Rejim, ne ilaç temin etti ne tedavi üniteleri oluşturdu ne de tedbir aldı. Halkının her şekilde ölümünü isteyen bir anlayış egemen. Dikta idaresini sürdürmek adına her yolu deniyor” ifadelerini kullandı.

UTANÇ VERİCİ

Suriye yardım kuruluşlarının çatı yapılanması ‘Yardım ve Koordinasyon Birimi ‘ACU’ Başkanı Muhammed Hasno da başkent Şam’da yapılan çılgın kutlamayı “utanç verici” olarak nitelendirdi. Hasno “Esed’in iktidar hırsı 22 milyon insanımızın hayatını mahvetti. Her yeni yıl her zaman yeni şeyler getirebilir ve insanlar daha iyi bir hayatın hayalini kurar. Ancak Esed bizim hayallerimizi çaldı. Ülkede yükselttiği Noel ağaçlarında milyonların çığlığı asılı. Çocuklarımızın yüzde 44’ü eğitim hakkından mahrum. Bu savaşa bir milyondan fazla kurban verdik. Yaşanan onca acıya rağmen yapılan masraf kanlı zafer kutlamasından başka anlam taşımıyor” diye konuştu.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 6
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Onu destekleyen İran bu kutlamaya ortakmı
    Cevapla
  • Melih 2 yıl önce Şikayet Et
    Her nefis ölümü tadacaktır. Baban gibi geberip gideceksin.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Suriye'nin CHP'si...
    Cevapla
  • Mizah 2 yıl önce Şikayet Et
    Derdi haçlı kalıntılarını çoğaltıp Müslümanları kovmak. En büyük destekçisi yine Şiiler. 700 yıl öncede yine aynıydı.
    Cevapla
  • Son Osmanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Tamam yeri sağlamlaştırdı esed ne Amerika ne İsrail nede Rusya artık esede sırtını dönemez çünkü onlardan biri olduğunu bütün dünyaya göstermiş oldu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar