Johnson duyurdu: Rusya'dan, Kiev'e "yıldırım harbi" planı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, "iç karartıcı" istihbarat bilgilerinin Rusya'nın Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yönelik bir "yıldırım harbi" planladığını gösterdiğini ifade etti.

Johnson duyurdu: Rusya'dan, Kiev'e "yıldırım harbi" planı
Johnson duyurdu: Rusya'dan, Kiev'e "yıldırım harbi" planı
GİRİŞ 24.01.2022 17:28 GÜNCELLEME 24.01.2022 17:28
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Johnson, bir sağlık tesisini ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Ukrayna'daki elçilik personelinin çekilmesiyle ilgili olarak, "ihtiyaten bazı değişiklikler gerçekleştirdiklerini" belirtti.

"YILDIRIM HARBİ" PLANI

Ukrayna sınırında 60 Rus muharebe grubunun bulunduğunun çok açık olduğunu kaydeden Johnson, "Kiev'i düşürecek bir yıldırım harbi planı herkesin görebileceği bir plan." dedi.

Rusya'yı bunun "feci bir adım olacağı" konusunda uyaran İngiliz Başbakan, İngiltere olarak ekonomik yaptırımlar paketini oluşturmaya öncülük ettiklerini, dünyanın dört bir yanındaki müttefikleriyle çalıştıklarını söyledi.

ÇEÇENİSTAN UYARISI

Johnson, olası bir müdahaleye ilişkin uyarılarda bulunarak, "Ama aynı zamanda Ruslar açısından Ukrayna'yı işgal etmenin acılı, şiddetli ve kanlı bir iş olacağı mesajını da iletmemiz gerekiyor. Bence Rusya'daki insanların bunun yeni bir Çeçenistan olabileceğini anlaması çok önemli. Birkaç kez Ukrayna'ya gittim, o ülkenin insanlarını biraz tanıyorum ve savaşacaklarını düşünüyorum." diye konuştu.

Elde edilen istihbaratların "oldukça iç karartıcı" olduğunu kaydeden Johnson, ancak bir savaşın hala önlenebilir olduğunu belirtti.

Her türlü ihtimale karşın Ukrayna'ya savunma silahı yardımları yaptıklarını ve bir yaptırım paketi hazırladıklarını vurgulayan Johnson, "Ama aynı zamanda Ukrayna'ya yönelik herhangi bir işgalin, herhangi bir boyuttaki herhangi bir saldırının masrafsız olmayacağını Rusya'ya da anlatmalıyız. Can kayıpları olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

İNGİLTERE'NİN POZİSOYNU

İngiltere, Rusya'nın Ukrayna'ya olası bir müdahalesine karşı Kiev büyükelçiliğindeki personelini çekmeye başlamıştı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ayrıca İngiliz vatandaşlarına da Donetsk, Luhansk ve Kırım'a seyahatleri etmemeleri, Ukrayna'nın geri kalanında ise zorunlu olmadıkça bulunmamaları tavsiye edilmişti.

Karar, ABD'nin Kiev büyükelçiliğindeki personelinin ailelerine Ukrayna'dan ayrılması talimatı vermesinin ardından gelmişti.

İngiltere Dışişleri Bakanlığından hafta sonu yapılan açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'da Rus yanlısı bir yönetimi iktidara getirme planı yaptığını gösteren istihbaratı elde ettiklerini duyurmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 40
  • Seyfullah checender 2 yıl önce Şikayet Et
    Johnson iyi biliyorsunuzki luhanksda donekste 3/1 bizim halkımız da oluşmakta ve ayrılıkçı çeçen ler olarak anılıyor nıye kıyev ve Ukrayna diğer içlerinde bahsedmemenız sanki bu oyun bizide kapsıyacak olaylar ceryan edeceğinden bahsına giriyorsunuz bay Johnson atalarımız derlerdiki yaralı bir aslan dişine kan deyerse osırmıyacak bir et bırakmaz bir zamanlar siz bahtı zıhnıyetler ve moskov 2001 de sizin ortak düşünceniz ne çabuk unutuğümüzü saniyorsunuz kuzey Kafkas çeçenistan İslam Devleti başı çekecek bir baş orta doğü yahüdi devleti israilden daha güçlü bir mekanizmayı dünüşüceğinizi bu yuzden bir çok Komutanlarımızı şehid edilmesi siz batı ölkeler ve moskov ortak eylemlerinizdi
    Cevapla
  • Emir 2 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna güzelleri gelir Türkler sevinir.pis Ruslar Suriye'de çocuklari ,türkmenleri katlettiler.hala YPG yı destekliyor , çoktan Suriye'yi almıştık Ruslar engel olmasaydı .
    Cevapla
  • Feyzullah saltalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar danışıklı dövüş ne Rusya Amerika'ya vurur ne de Amerika Rusya'yı vurur bunlar ukrayna'yı 0 parçaya böler üstüne de bir İngiliz kahvesi içerler Allah Ukrayna'nın yardımcısı olsun Ukrayna şu anda bize lazım inşallah bir savaş çıkmaz çünkü bize yerli uçak yapacak motoru o öğretecek
    Cevapla
  • Tekin Bey 2 yıl önce Şikayet Et
    bakalım amerika moskova'ya atom bombası atacak mı?
    Cevapla
  • selim 2 yıl önce Şikayet Et
    bizi rus gavuruyla savaştırıp yıktılar . yesinler birbirini
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası'ndan kredi açıklaması
Memur ve emeklilerin beklediği dört aylık enflasyon farkı netleşti