ABD, Ürdün'e 4,21 milyar dolarlık F-16 satışına onay verdi

ABD Dışişleri Bakanlığı, Ürdün'e 4,21 milyar dolar değerinde F-16 Blok 70 serisinin satışına onay verdi.

ABD, Ürdün'e 4,21 milyar dolarlık F-16 satışına onay verdi
ABD, Ürdün'e 4,21 milyar dolarlık F-16 satışına onay verdi
GİRİŞ 04.02.2022 04:11 GÜNCELLEME 04.02.2022 04:12
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansından yapılan yazılı açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı, Ürdün'e tahmini değeri 4,21 milyar dolar olan F-16 C/D Blok 70 uçağı ve ilgili ekipmanlarının satışının onaylanmasına karar verdi." ifadesi kullanıldı.

Satış onayına ilişkin Kongreye tebligat gönderildiği belirtilen açıklamada, satış paketinde 12 adet F-16C Blok 70 ve 4 adet F-16D Blok 70 uçağı ile 5 yedek motor ve diğer destek ekipmanının yer aldığı kaydedildi.

Açıklamada, satışın Ürdün'ün güvenliğine önemli katkı sağlayacağı ancak bölgedeki güç dengesini değiştirmeyeceği kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığının silah satış onayları sadece ABD yönetimi açısından satışın bir mahzuru olmadığı anlamına geliyor.

ABD Kongresinin 30 iş günü içinde Bakanlığın kararına itiraz etmemesi durumunda, yönetim satışın yapılmasına onay verilen ülke ile satış paketinin içeriği için görüşmelere başlıyor.

Bu görüşmelerin sonunda ABD, o ülkeye bir teklif mektubu sunuyor. Teklife olumlu yanıt aldığı takdirde de tedarik işlemi gerçekleşiyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • ameleforce 2 yıl önce Şikayet Et
    Elin Ürdün'üne ver sözümona müttefikin Türkiye istesin yok görüşüyoruz,yok inceleyelim vs. vs. Bizimkiler daha olaya uyanmadılar.Yaw kardeşim gidip alsana Rusya'dan,çatlasın Amerikalı.Zaten sana vermeyecekti bari kahredelim biz de onları...
    Cevapla
  • Molla Kasım 2 yıl önce Şikayet Et
    16 uçağamı 4.21 milyar dolar para verdiler. Epey kazık yemişler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır