ABD Dışişleri Bakanlığı işgal geri adımı: Hiç bir zaman böyle bir şey söylemedik

Rusya-Ukrayna gerilimi devam ederken, ABD’nin konuya ilişkin bazı açıklamalarını değiştirme çabaları dikkati çekti. Dışişleri Sözcüsü Ned Price "Hiçbir zaman saldırının an meselesi olduğunu söylemedik" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı işgal geri adımı: Hiç bir zaman böyle bir şey söylemedik
ABD Dışişleri Bakanlığı işgal geri adımı: Hiç bir zaman böyle bir şey söylemedik
GİRİŞ 08.02.2022 09:45 GÜNCELLEME 08.02.2022 09:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Günlük basın toplantısında, bir gazetecinin yönetimin “Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasının an meselesi” olduğunu ifade ettiğini ve buna ne kadar kaldığına ilişkin sorusuna yanıt veren Dışişleri Sözcüsü Ned Price şu ifadeleri kullandı:

“Hiçbir zaman saldırının an meselesi olduğunu söylemedik. Şayet (Rusya Devlet Başkanı) Vladimir Putin işgale karar verirse kuvvetlerini bunu her an yapabilecek bir pozisyona getirdiğini söyledik. Bu bir gün olur, iki hafta olur ama o noktaya varmışlar. Yani oradaki ‘an meselesi’ kaçınılmaz son anlamına geliyor.”

SÖYLEDİKLERİNİ İNKAR ETTİLER

Gazetecinin “Yönetimden kimse işgal an meselesidir demedi mi diyorsunuz yani?” sorusuna ise Price, “potansiyel olarak an meselesidir.” demiş olabileceklerini iddia etti.

Price, “Eğer işgal an meselesi olsaydı, diplomasiye ve diyaloğa öncelik vermezdik.” iddiasında bulundu.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, pazar günü ABC televizyonunda yaptığı açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasının an meselesi olduğunu ifade etmişti.

UKRAYNA İŞGAL EDİLEBİLİR AÇIKLAMASI YAPMIŞLADIR

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki de defalarca Rusya’nın her an Ukrayna’yı işgal edebileceğini dile getirmişti.

Psaki daha sonra 2 Şubat'ta, Beyaz Saray'da düzenlediği günlük basın toplantısında Rusya'nın olası Ukrayna işgali için "an meselesi" açıklamalarına ilişkin “Bu kelime bizim kastetmediğimiz yerlere çekiliyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in hala işgal kararı alıp almadığını bilmiyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

ABD Başkanı Joe Biden da daha önce Rusya’nın Ukrayna’yı şubat ayında işgal edebileceğini söylemişti.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • H. Arslan 2 yıl önce Şikayet Et
    Büyük devlet olmakla Güçlü olma arasında fark vardır. Amerika Güçlü olabilir ama büyük devlet değildir. zira 1 - Büyük devletler yalan söylemez. Söylediği söz yanlış bile olsa geri almaz. 2 - Büyük devletler terörist olmaz, terorizmi desteklemez. Hiçbir zaman ayak oyunlarına baş vurmaz. 3 - Büyük devletler kendilerinin hakkını koruduğu gibi zayıfların hakkınıda korur. 4 - Büyük devletler hiçbir zaman hile ile başkasının toprağına ve yeraltı zenginliklerine göz dikme ..... Bunların hepsi Amerikada varmı var. O zaman Amerikan zorba, hırsız, acımasız ve katil bir devlettir.
    Cevapla
  • reco 2 yıl önce Şikayet Et
    abd zillet ittifakı çarkları kim kimin hocası acaba
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması