İngiliz bakandan dünyayı rahatlatacak açıklama: Güvence aldım

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Rus mevkidaşı Sergey Şoygu ile düzenlediği ortak basın toplantısında, “Bakan Şoygu ve General Gerasimov'dan Ukrayna'yı işgal etmeyeceklerine dair güvence aldım” dedi.

İngiliz bakandan dünyayı rahatlatacak açıklama: Güvence aldım
İngiliz bakandan dünyayı rahatlatacak açıklama: Güvence aldım
GİRİŞ 11.02.2022 20:52 GÜNCELLEME 11.02.2022 20:52
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, NATO'nun Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimi azaltma çabalarının bir parçası olarak, Rusya'nın Başkenti Moskova'da mevkidaşı Sergey Şoygu ile bir araya geldi. İkili görüşmesinin ardından Moskova'daki İngiliz büyükelçiliğinde bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Bakan Wallace yaptığı açıklamada, görüşme sırasında Rusya'dan Ukrayna'yı işgal etmeyeceklerine dair güvence aldığını belirterek, "Görüşmede, Ukrayna'nın işgali durumunda hem Ukrayna hem de Rusya'daki insanlar için meydana gelebilecek trajik sonuçlar konusunda açık oldum. Bakan Şoygu ve General Gerasimov'dan Ukrayna'yı işgal etmeyeceklerine dair güvence aldım. Rus hükümetinin sahip olabileceği endişeleri ele almanın bir yolu olarak diyalog çağrısında bulundum" dedi.

"GÖRÜŞME DAHA İYİ BİR ATMOSFERE YOL AÇTI"

Bakan Wallace açıklamasında, “Görüşmenin Rusya ile daha iyi bir atmosfere yol açtığına inanıyorum" ifadesini kullanarak, "Gerginliği azaltmak için elimizden gelen her yolu arayacağım" dedi. Ukrayna'nın geleceğini ve ittifaklarını seçmesine izin vermenin önemini vurgulayan Wallace, "Bu seçim hakkı, hem Rus hükümeti hem de Batı hükümetleri tarafından 1970'lere kadar uzanan uzun yıllar boyunca imzalanan çok sayıda anlaşma ile desteklenmiştir" dedi.

Öte yandan, Bakan Wallace, Rusya'nın Avrupa'da bir savaş başlatması halinde, Rusya'nın "uzun vadeli izolasyon ve ekonomik yaptırımlara" maruz kalacağını belirterek, "Rus işgalinin etkisi Rusya'nın batı dünyasındaki konumu üzerinde uzun vadeli sonuçlar oluşturacaktır" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 7
  • ibrahim mehmedov 2 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna neyin karşılığında Rusyaya verilmiştir önce bunu anlamak lazım.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya yı kışkırtmak için bilinçli bu mesajı verdi.Rus savunma bakanının Zurnanın son deliği İngiliz bakana garanti vermesi haberi bence yalan ve bu habere tırlaran Putin'in aklında işgal yoksa da şimdi var gibi.
    Cevapla
  • Sütçü İmam 2 yıl önce Şikayet Et
    Tabii karşıda tb 2 ebabili olunca mecburen garanti veriyorlar.
    Cevapla
  • Kul insan 2 yıl önce Şikayet Et
    Donbas Kırım Türk yurdu. Müslümanlara ait Türklere ait ne varsa işgal. Bunlar bu bölgede geçmişte çok Müslümanları birbirine kırdırdılar. Türkleri birbirine kırdırdılar. Çok masumları katlettiler. Elbet bunların ahı çıkar aheste aheste.
    Cevapla
  • Ali şahin 2 yıl önce Şikayet Et
    Ama ruslar çok kolay yalan söyler,çünkü ustası sizsiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı