Zelensky'nin danışmanından açıklama: Rusya'nın asıl hedefi...

Rusya'nın Ukrayna işgalinin nereye kadar süreceği bilinmezken, Zelensky'nin danışmanlarından Mykhailo Podolyak, Rusya'nın asıl amacının resmi hükümeti ortadan kaldırmak ve Ukrayna topraklarının tamamını ele geçirmek olduğunu iddia etti.

GİRİŞ 25.02.2022 06:29 GÜNCELLEME 25.02.2022 09:39
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelensky'in danışmanlarından Mykhailo Podolyak, Rus ordusunun, Ukrayna'nın kuzey, doğu ve güneyindeki topraklarını ele geçirmeye çalıştığı ileri sürdü.

Podolyak, Rusya'nın Ukrayna'daki siyasi durumu istikrarsızlaştırarak, hükümeti de yıkmaya çalıştığını savundu.

Zelensky ve sağındaki Mykhailo Podolyak

Bölgedeki son durumla ilgili bilgi de veren Podolyak, "Sumi, Harkov, Odessa ve Herson bölgelerinde şiddetli çatışmalar var" dedi.

Podolyak, işgalci Rus ordusunun helikopterlerle nokta nokta asker bırakarak kalabalık asker gruplarıyla bölgeyi ele geçirmeye çalıştığını söyledi.

Ukrayna ordusunun elinden geleni yaparak bölgedeki işgal güçlerini geri püskürtmeyi başardığını ifade eden Podolyak, Rusya'nın savaşta olmadığına, küçük çatışmalar yaşandığına dair kendi kamuoyunu yanlış bilgi vererek yanılttığını belirtti.

Ukrayna basınında yer alan haberlere göre, Cumhurbaşkanı Zelenskiy'in orduya verdiği emirde, "İşgalcilere maksimum kayıp verdirin" ifadelerinin yer aldığı bildirildi.

YORUMLAR 33
  • Torkum Akarsu 2 yıl önce Şikayet Et
    Zelinski bence Amerikan ajanı bu coğrafyada büyük bir savaş çıkartıp bizi bu savaşın içine sokmaya çalışıyor. Çok dikkatli ve uyanık olmak gerekir olan bize olur . Amerika binlerce kilometre uzakta .
    Cevapla
  • merve 2 yıl önce Şikayet Et
    rusların amaçları belli, tarihten bu güne sıcak denizlere inmek
    Cevapla
  • ses 2 yıl önce Şikayet Et
    bizde eski topraklarımızı alalım ermenistan yunanistan kırım ukrayna rusyanın güneybatısı suriye ırak, hicaz, mısır libya tunus fas macaristan avusturya.. alalım
    Cevapla
  • Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Başka bir isteğin ? Manavdan domates mi alıyorsun ? O ülkelerde çok meraklıydı ya. Zaten almana gerek kalmadı o ülkelerde ki insanlar bizim ülkemize akın ediyor. Türkiye sivil bir işgal altında
    Cevapla
  • Anlıyana 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya kadar güçlü olduğumuzda zaten otomatikman o saydığın yerler kendileri bize katılmak isterler
    Cevapla
  • Can 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaten orası eskiden Rusya idi. 1991 de Ukrayna oldu. Amerika parçalayınca.
    Cevapla
  • capla hama 2 yıl önce Şikayet Et
    Doğruları söylemek çok tehlikeli oldu, haklısın
    Cevapla
  • Turnusol 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar Rusyacılığı Putin dahi yapamıyor.O dahi Ukrayna'nın sadece bir bölümü Rus toprağı iddiasında bulunuyor.Ukrayna'da en az 35 milyon insan ben Ukraynalıyım,Rusya'dan ayrıyım diyor,ABD şeytandır,kalleştir ama bu, Ukrayna sınırlarını ABD değil Sovyetler Birliği çizdi gerçeğini değiştirmez
    Cevapla
  • belde 2 yıl önce Şikayet Et
    Şu an Batı şaşkın ördek gibi bekliyor. Makronun dediği gibi Nato dersen ölüm ilanı verildi. Herkesin sesi soluğu kesilmiş durumda. Makron da rol kapma peşinde. Almanyadan boşalan boşluğu kendine fırsat olarak görüyor. bak ben düzeltebilirim bana yönelin. senin kendine faydan yok. Ab ülkelerine ne faydan olacak ki. Ukrayna an an Rusyaya teslim olmak üzere. Herkes üç maymun gibi orada burada geziyor. Biz millet olarak Natodan BM den görmediğimizi Ukraynaya gösterecek değil. lakin Rusyanın yaptığı açık açık işgal. Kırım da dahil. bunu kendilerine de söylüyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti