Rusya'nın işgali devam ederken, Ukrayna'dan Bayraktar TB2 İHA'sı açıklaması

Ukrayna'nın Tokyo Büyükelçisi Sergiy Korsunsky, Türkiye'nin insansız hava araçlarının (İHA) etkisine övgüde bulunarak, ülkesinin "hava savunmada mühimmat desteğine" ihtiyacı olduğunu söyledi.

GİRİŞ 25.02.2022 08:39 GÜNCELLEME 25.02.2022 11:10
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Japonya Dış Muhabirler Kulübünde (FCCJ) düzenlediği basın toplantısında konuşan Büyükelçi Sergiy Korsunsky, Rusya'nın ülkesine yönelik askeri müdahalesine karşı dost ülkelere "yaptırım desteklerini" artırmaları çağrısı yaptı.

Sergiy Korsunsky

İLAVE MÜHİMMAT DESTEĞİ İSTEDİ

Ukrayna'nın, Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupalı "dostlarından beklentilerine" işaret eden Korsunsky, "Şu noktada beklentilerimiz hava savunma kapsamlı ilave mühimmat desteği. Tanklara karşı kendimizi korumamız için halihazırda teçhizatımız iyi. İşe de yarıyor" ifadesini kullandı.

Korsunsky, seyir füzelerine karşı Ukrayna'nın savunma desteğine ihtiyacı olduğunu da bildirdi.

"TÜRK İHA'LARI AKTİF ŞEKİLDE KULLANILIYOR"

Ülkesinin Türkiye'den tedarik ettiği askeri ekipmanlara değinen Korsunsky, "Türkiye'nin sağladığı iyi ekipmanlarımız var, insansız hava araçları. Çok da etkililer, halihazırda kullanıyoruz. Nasıl kullanıldığına dair fotoğraflar gördüm. Harikalar" yorumunu yaptı.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, dün yaptığı açıklamada, Rusya'nın işgal girişimi karşısında Bayraktar TB2 SİHA'ların da kullanılmaya başlandığı belirtmişti.

"BİZ RUS HALKINA EĞİL, MOSKOVA'DAKİ REJİME KARŞIYIZ"

Korsunsky, Ukrayna'nın "Rus milletine karşı değil, Moskova'daki rejime karşı" mücadele ettiğini vurgulayarak, Rusya'ya karşı "olabildiğince sert yaptırımların" ülkesine destek olacağını söyledi.

"DAHA FAZLA YAPTIRIM UYGULANMALI"

ABD ve AB'nin şimdiye dek açıkladığı yaptırımlar dolayısıyla teşekkür eden Korsunsky, "Hepsi önemli ve iyi hazırlanmış yaptırımlar. Müteşekkiriz ancak şu anda daha fazla yaptırımın uygulanmasına ihtiyacımız var" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 64
  • sütcü Imam torunu 2 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar yakin cevresinde kendine olasi bir tehlikeyi gördü ve Harekete gecti. Adam yani basinda Tank, Savas Ucaki ticareti yapilmasini istermi. Olan ne yaziki Ukraynaya olcak. Bizimkiler neyseki zamaninda akili davrandi yoksa kobanideki Silah depolari ile amerika bizi ortadan kaldircakti. Cünki AVrupa ülkesinden kimsede Putine kafa tutmaz korkas. Amerikaya gelince yani basindaki ülkeler sess cikarmazken okyanusun öbür tarafindan ben niye maydonoz olayim dedi. Verdi gazi verdi gazi... ayni ermenistana yaptigi gibi... Benim merak ettigim bu kargasa esnasinda yahudiler ne planliyor.
    Cevapla
  • İmam43 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya bu saldırı ile vatanımızı sağdan soldan her taraftan ablukaya almış durumda,zayıf bir anımızı ve içeride bir karışıkĺık olduğunda hemen bu fırsatı değerlendirir,onun için biz her zaman dik durmalıyız, onun için reis bizim başımızda olmalı,2023 seçimlerinde iktidar olaki el değiştirirse zaten ke-mâl amca dış politikayı 180 derece değiştireceğini ve bize kim saldıracak diyerek s400 leri geri vereceklerini söylüyorlar.EY MİLLET UYUMAYIN,ÖNCE VATAN ÖNCE VATAN.
    Cevapla
  • DALLI 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya, Çin ve ABD nin oyununa geldi. Çin savaşması için destek verdi Diğeri tahrik etti ve en son yapılacak olanı en başında yaptı. Kendisine bölgede hiç bir ülke artık güvenmeyecek. Dünya'nın bundan sonraki Rusya'ya tutumu belli içerden bile dağılabilir. Yakındır bence
    Cevapla
  • Gurbetçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Siz hiç Ukrayna'nın veya başka savaşan bir ülkenin, falan ülkenin tankını, topunu kullanıyoruz diye bir açıklamasını ve silah satıcısı ülkenin medyasının bizim sattığımız falan silahı- mühimmatı kullanıyorlar gibi bir haberini okudunuz, duydunuz mu?
    Cevapla
  • memo 2 yıl önce Şikayet Et
    karşılarında yüksek teknoloji sahip rusya var. ihalar sihalar bu savaşı belirlemez.belli bir süre havada kalır.indiğinde takip edilir yok edilir.ancak zaman kazandırır.etkisi illaki var lakin. savaşı kazandırmaz.suriyede yıllardır. bombalanan suriyye halkı.mazlumlar. ne yaptılar batı?tam tersi kendilerine pay.hepsini başımıza bella ettiler.esad nedirki. arkasında rusya olmasa.tercübe edindik ama geç edindik.bunlar. deccala hizmet eden yaratıklar.öldürmeyi seven. kendi hükümdarlığını ilan etmek isteyen.iblisin orduları.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Bayraktar TB3'ten bir büyük başarı daha