Pentagon'dan dikkat çeken Montrö açıklaması: Son kararı Türkiye verir

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Ukrayna-Rusya krizi karşısında Boğazlar'ın nasıl kontrol edileceği sorusuna, "Montrö'nün nasıl uygulayacağına ilişkin kararı Türkiye verecektir" cevabını verdi.

GİRİŞ 01.03.2022 07:01 GÜNCELLEME 01.03.2022 10:07
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısı ve yaşanan kriz hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

"SON KARARI VERECEK OLAN TARAF TÜRKİYE'DİR"

Kirby yaptığı açıklamada, kriz karşısında Boğazlar'ın nasıl kontrol edileceği sorusuna, Montrö'nün uygulanmasında Türkiye'nin karar sahibi olduğuna dikkat çekerek, "Montrö'yü nasıl uygulayacağına Türkiye karar verecektir. Bu onların konuşacağı bir meseledir, fakat Rusya'nın hala Karadeniz'e iniş yapan savaş gemilerinin olduğunu biliyoruz. Karadeniz hakkında konuşmak için son bir güncelleme veremeyeceğim fakat açıkça biliyoruz ki Rusya'nın fırsatını bulursa hala geri gelme yeteneği var" ifadelerini kullandı.

Boğazlar için Erdoğan'dan Montrö mesajıBoğazlar için Erdoğan'dan Montrö mesajı

Bakan Çavuşoğlu'ndan Montrö açıklaması: Resmen savaş hali, hükümler uygulanacak!Bakan Çavuşoğlu'ndan Montrö açıklaması: Resmen savaş hali, hükümler uygulanacak!

Bakan Çavuşoğlu açıkladı: Bütün ülkelere savaş gemisi uyarısıBakan Çavuşoğlu açıkladı: Bütün ülkelere savaş gemisi uyarısı

"NATO'NUN HER KARIŞINI KORUYACAĞIZ"

ABD'nin, Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışmaları önlemek için her iki ülke arasında bir tür potansiyel seçenekler bulmaya çalıştığını belirten Kirby, Rusya'nın bununla ilgileneceğinden emin olmadığının altını çizdi. Kirby yaptığı açıklamada, ABD'nin Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge oluşturmayacağını kaydederek, "NATO'nun her karışını koruyacağız. Bu hava sahalarını da kapsıyor" dedi.

"SERT VE KARARLI DİRENİŞ VAR"

Kirby, Rus güçlerinin Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yaklaşmaya çalıştığını, fakat şu anda Kiev'in dışında olduklarını belirtti. Kirby, "Rus kuvvetlerinin ilerlediğini veya Kiev'e karadan hareket edebilmek için yaklaşmaya çalıştıklarını açıkça görüyoruz. Hala kent merkezinin dışında olduklarını değerlendiriyoruz fakat bildiğimiz şey, açıkça Kiev ile ilgili niyetlerinin olduğu ve başkentte hareket etmeye devam etme isteklerinin olduğudur" ifadelerini kaydetti.

Ukraynalıların Kiev çevresinde oldukça etkili bir şekilde direndiklerini aktaran Kirby, "Ukraynalılar Putin'in yapabilecekleri karşısında sert ve kararlı bir direnişle ülkeleri için savaşıyorlar. Rusların daha güneye hareket etmesini zorlaştırdılar" şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 81
  • mesut 2 yıl önce Şikayet Et
    montröyü uygulamak rusyanın işine gelir. zaten karadeniz liman kayıtlı olanlar rahatlıkla girebiliyor, o gemiler yeter zaten daha fazlasına gerek yok. rusya için önemli olan abd, ingiliz gemileri gelmesin yeter. motrö de onu sağlıyor. yani rusyanın hiç bir itirazı olmaz merak etmeyin
    Cevapla
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    tarafsiz olmak gerek oyuna dustuk mu zorda kalirir o maddeler pkk geldimi yok ise bize ne tarafsiz kalin
    Cevapla
  • Hasanbb 2 yıl önce Şikayet Et
    2 hafta sonra adriyarikteki rus savaş gemileri cebeli tarıktan akdenize girip egeye gelmiş olacak.Ruslar egenin yukarısına çıkıp Türkiye yi tehtit edecek.Hatta Suriye de olaylar olabilir! Demedi demeyin!Abd Karpov suikasti gibi bir gerilim için Montrö uygulansın sorumluluk Türkiye de biz karışmayız diyorken;bunu Türk Rus ilişkilerini boMak için kullanacak.Bu tam bir yahudi oyunu.Oyuna gelmeyelim ama boğazlarıda açmayalım.SURİYE YE DİKKAT
    Cevapla
  • Çanakkale Geçilmez 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet, zaten Türkiye'ye rağmen ve Türkiye'ye karşı Karadeniz'de bir saldırıya karışan bir gemi bir daha Karadenizden çıkamaz. Bu nedenle Karadenizin barışı ve güvenliği kendisi ve Karadeniz'e kıyısı bulunan ülkelerin güvenliği açısından Türkiye'den sorulur ve abd dahil bu barışın bozulmasını en azından Türkiye Cumhuriyeti Devleti var oldukça kimse engelleyemez.
    Cevapla
  • Bombacı Mülayim 2 yıl önce Şikayet Et
    Bitti...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı