Rusya'nın Ukrayna işgali 8. gününde: 90 İHA gönderdiler, Karadeniz'in dibini boylayacaklar

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgal 8. gününe girdi. Başkent Kiev dahil birçok şehirde Rus saldırıları sürerken, Ukrayna ordusu ve halkı direnmeye devam ediyor. Bugün iki ülkenin heyetleri ikinci kez görüştü. İşte yaşananlar...

GİRİŞ 03.03.2022 15:55 GÜNCELLEME 04.03.2022 07:25
Bu Habere 173 Yorum Yapılmış

Ukrayna ile Rusya arasında 2014 yılında başlayan gerginlik, bugün itibariyle işgale dönüşmüş durumda. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, ayrılıkçı Donetsk ve Luhansk bölgelerini tanıma kararı almıştı. Modern Ukrayna'nın Rusya'nın desteğiyle kurulduğunu iddia eden Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbass bölgesinin Rus toprakları olduğunu öne sürmüştü.

Putin'in talimatıyla başlatılan işgal, 8'inci gününe girdi. Kiev başta olmak üzere, ülkenin pek çok noktasındaki çatışma ve bombardımanlar yaşanıyor. Rus kuvvetleri sahada istediği hızda ilerleyemezken, Batı dünyasından Moskova'yı hedef alan yaptırımlar her geçen gün daha da ağırlaşıyor.

Rusya'nın Ukrayna işgali 8. gününde

İŞTE RUS İŞGALİNDE DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR

22.26 Beyaz Saray, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ile 19 Rus oligarkları yaptırım listesine aldıklarını ve bu kişilere vize yasağı getirdiklerini duyurdu.

20.23 Ukrayna ve Rusya'dan diplomatlar, savaşa çözüm ikinci kez bir araya geldi. Görüşmeden yalnızca sivillerin tahliyesi için oluşturulacak insani koridorun çevresinde ateşkes kararı çıktı.

15:30 Ukrayna Genel kurmay Başkanlığı "Artık savunma rejiminden karşı saldırı rejimine geçiyoruz" açıklamasını yaptı.

14:30 Estonya'ya ait kargo gemisi, Ukrayna'nın Odessa kenti açıklarında patlamanın ardından battı

UKRAYNA'YA 90 TANE İHA GÖNDERDİLER

14.00 Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bugün güvenlik konseyi üyeleriyle görüşeceğini açıkladı.

13.42 Letonya, Ukrayna'ya 90 adet insansız hava aracı (İHA) gönderdiğini açıkladı. Letonya ordusunun Twitter hesabından yapılan açıklamada, İHA'ların yerel şirketler tarafından bağışlandığı ve şimdiden Kiev'e teslim edildiği belirtildi. NOT: Bu İHA'ların daha çok, sokak çatışmalarında kullanılabilecek küçük İHA'lardan olduğu düşünülüyor.

"ONLARI KARADENİZ'İN DİBİNE GÖNDERECEĞİZ"

12.25 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: "Ukrayna silah desteği almaya devam ediyor. Yurt dışından 16 binden fazla gönüllü asker destek için geliyor. Arkadan vurdular ama ayaktayız. Odessa hayali kuranlar (Rusya) Karadeniz'in dibini görecekler. Vurulan her sokağı, her evi yeniden inşa edeceğiz."

12.08 Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valerii Zaluzhnyi, "Irpin üzerinde bir Rus SU-30 savaş uçağını düşürdük" dedi.

11.05 Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'ya işgalin başından bu yana 1612 askeri bölgenin vurulduğunu, yedek radyo televizyon merkezinin de füze saldırısı sonrası hizmet dışı olduğunu açıkladı

10.49 Rus ordusunun, Ukrayna'nın Harkiv eyaletine bağlı İzyum kentine düzenlediği hava saldırısında 2'si çocuk 8 sivil yaşamını yitirdi. İzyum Belediye Başkan Yardımcısı Volodymyr Matsokin, Rus güçlerin hava saldırısı nedeniyle kentte büyük tahribat oluştuğunu bildirdi.

09.55 Birleşmiş Milletler (BM), Ukrayna'dan kaçarak komşu ülkelere sığınan mülteci sayısının 1 milyonu aştığını açıkladı.

FIRAT'IN DOĞUSUNDAN UKRAYNA'YA GETİRİLDİLER

09.15 Haber7'nin sahadan aldığı bilgiye göre Rus ordusu; eski muhaliflerden ve terör örgütlerinden kaçanlardan oluşturduğu 400-500 kişilik unsuru, Fırat'ın doğusundan alarak Ukrayna'daki işgale götürdü. Rusya halihazırda, kendi askeri hariç, paramiliter güç Wagner ile Çeçen askerleri sahada kullanıyor.

Ukrayna'da Rus adına savaşan Çeçen askerler

07.01 Brent petrolün fiyatı 9 Eylül 2013'ten bu yana ilk kez varil başına 116 doları aştı.

EKONOMİK DARBE

06.32 Uluslararası Ceza Mahkemesi, "Rusya'nın Ukrayna'daki eylemleriyle ilgili" soruşturma başlattı.

06.21 Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's ve Fitch, Rusya'nın kredi notunu düşürdü. Moody's Rusya'nın kredi notunu "Baa3"ten "B3"e, Fitch Ratings ise, ülkenin uzun vadeli yabancı para ihraççı temerrüt notunun "BBB"den "B"ye indirildi.

06.05 Dünya Bankası, Rusya ve Belarus'taki tüm projeleri durdurduğunu açıkladı.

İKİNCİ GÖRÜŞME BUGÜN

05.50 Rusya ile Ukrayna arasındaki ikinci tur müzakereleri, bugün Belarus sınırındaki Brest'te gerçekleşecek. Heyetlerin ateşkesi görüşeceği belirtildi.

03.53 Pentagon, Rusya'nın nükleer kuvvetleri teyakkuza geçirdiği açıklaması üzerine yanlış anlaşılmaması için Minuteman III balistik füze tatbikatını ertelediklerini açıkladı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 173
  • Kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    Birleşik Kafkasya Devleti gibi bir devlet kurulabilir . Çeçenler , diğer Kafkasya halkları ile güç birliği oluşturamama konusunda hatalıdırlar . Osmanlı beyliğinin , diğer beylikleri kendi etrafında güç birliği oluşturup , Osmanlı devleti kurulması herkes için tarihi bir ibret dersi olmalıdır .
    Cevapla
  • Yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Satılık Çeçenler iş başında yine. Camilerde az mı bağış yaptım zamanında sizler için.. yazıklar olsun
    Cevapla
  • Hasan Hüseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    Terörist nato derhal Ukrayna yı terketsin. Asıl işgalci batıdır natodur
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Çeçenlerin başındaki hain kadirov ruslara yaranmak için,sakal bırakan Çeçeni Ukrayna üzerine salarak putine uşaklık ediyor. Ve dünyadaki Çeçen imajını fazlasıyla zedeliyor.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Paralı katiller
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!