Rusya, tehdit ettiği İsveç'e savaş uçaklarıyla gözdağı verdi

İsveç Hava Kuvvetleri, 4 Rus savaş uçağının Gotland Adası üzerinden uçarak İsveç hava sahasını ihlal ettiğini bildirdi. Hava Kuvvetleri Komutanı Edström, İsveç'in, Jas 39 Gripen tipi savaş uçaklarıyla cevap verdiğini belirtti.

GİRİŞ 03.03.2022 08:00 GÜNCELLEME 03.03.2022 11:20
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

İsveç Hava Kuvvetleri Komutanı Carl Johan Edström, yaptığı yazılı açıklamada, 4 Rus savaş uçağının Gotland Adası üzerinde İsveç hava sahasını ihlal ettiğini, İsveç'in, JAS 39 Gripen tipi savaş uçaklarıyla onlara cevap verdiğini belirtti.

"İHLALİ FOTOĞRAFLARLA BELGELEDİK"

Edström, Rus uçaklarının kısa süre sonra normal rotasına döndüğünü ve hava ihlalinin fotoğraflarla belgelendiğini ifade etti.

"AMATÖRCE VE SORUMSUZCA"

Mevcut durum çerçevesinde olayı ciddiye aldıklarını aktaran Edström, Rusya'nın amatörce yapılan sorumsuz bir eylem gerçekleştirdiğini vurguladı.

Rusya'dan yeni NATO tehtidi: Onları alırsanız karşılık veririz!Rusya'dan İsveç ve Finlandiya tehdidi: NATO'ya alırsanız karşılık veririz

Son dakika: ABD'den İsveç ve Finlandiya kararı!ABD'den İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine yeşil ışık

İsveç ve Finlandiya'dan Rusya'ya NATO cevabıİsveç ve Finlandiya'dan Rusya'ya NATO cevabı: Birliğe katılmayı düşünmüyoruz

RUSYA'NIN NATO'YA "İSVEÇ VE FİNLANDİYA" TEHDİDİ

Geçtiğimiz günlerde, savaş devam ederken Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılmasının sonuçları olacağı uyarısında bulunmuştu.

Rusya'nın tehdidi sonrası açıklama yapan İsveç ve Finlandiya yönetimleri, Ukrayna saldırısı sonrası karar değiştirdiklerini belirterek, NATO'ya katılmak gibi bir planlarının olmadığını söyledi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 49
  • türk 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD ye güvenen ülkeler ukrayna dan ders alin
    Cevapla
  • Çiftçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Potin sizi dakarmi kendinizi şimdiden sığınaklarda yaşamaya alistirin
    Cevapla
  • Savas karşıtı 2 yıl önce Şikayet Et
    Irak Kuveyt"e girince anında ırakın tepesine binenler sıkıysa rusyanın üzerine de varda görelim.Ukraynaya verdiler gazı seni NATO üyesi yapacağız diye güzelim ukraynayı pisliğin içine attılar. Kimseye güvenmeyeceksin kendi göbeğini kendin kesebiliyorsan ne mutlu sana.
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    PUTİN amca imparatorluğa oynuyor bence mükemmel zalim batı 100 yıllır müslümanların kanıyla besleniyordu şimdi Allahtan belalarını bulacak inşallah
    Cevapla
  • vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    yiğin birbirinizi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço