Zelenskiy üç suikast girişiminden kurtuldu

İngliz The Times gazetesi, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'e üç defa suikast girşiminde bulunulduğunu, üçünün de başarısızlıkla sonuçlandığını yazdı.

Zelenskiy üç suikast girişiminden kurtuldu
Zelenskiy üç suikast girişiminden kurtuldu
GİRİŞ 04.03.2022 10:49 GÜNCELLEME 04.03.2022 10:51
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İngiliz The Times gazetesi, Rusya'nın Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'i öldürmesi 3 defa suikast timi gönderdiğini yazdı. İki suikast girişimin Rus hükümetine yakın olduğu söylenen ve paralı askerlerden oluşan Wagner Grubu, üçüncü girişimin ise Çeçen suikastçılar tarafından gerçekleştirildiği kaydedildi.

Habere göre, Rusya'daki savaş karşıtı istihbarat yetkililerinin verdiği bilgi sayesinde suikast girişimleri önlendi.

Korkunç iddia: Rus Wagner grubuna Zelenskiy'i öldürme emri verildiKorkunç iddia: Rus Wagner grubuna Zelenskiy'i öldürme emri verildi

The Times'a konuşan bir diplomatik kaynak da Ukrayna liderinin öldürülmesinin savaşın gidişatı üzerinde büyük etki yaratacağını ifade etti.

Kaynaklara göre, Ukrayna'da Wagner Grubu'na bağlı 400'den fazla paralı askerin, savaş sürecinde Ukrayna hükümeti içinde kaos yaratmak üzere suikast hazırlığı yapıyor.

İşgal öncesinde ülkeye sızan bu suikast timlerinin elinde 24 kişiden oluşan bir "ölüm listesi" bulunduğu iddia ediliyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 13
  • Erdoğan Kılınç 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir suda iki balık kavga ediyorsa ordan mutlaka bir beyaz adam geçmiştir...
    Cevapla
  • aaa 2 yıl önce Şikayet Et
    okudugum kadariyla Ruslarin suyunu kesmis ve yillarca acmamis Rus tarafin yeralti sulari da cekilince sabirlari tasmis tabiki de yani bu savas su savasi da olabilir. belkide halkini kotu siyaset ile savasin icine cekti su an birlik olmak icin bir kahramana ihtiyaclari var ama savas bittikten sonra hepsini tekrar gozden gecirirler diye tahmin ediyorum.
    Cevapla
  • Seyfettin 2 yıl önce Şikayet Et
    Kaçtı bile yarın öbürgün kokusu çıkar bir blöf yaptı tutmadı tüm dünyayı savaşa çekmek istedi kendini film setinde zannetti ancak gerçekler başka halkını bu denli tehlikeye attığı için belkide yargılanır bizim mübareklerde asker eskileri kahraman yarattılar ulan belarusla savaşsa anlarım ancak önünde rusya var yani taksi düşünün tıra çarpacak veya 5 yaşındaki çocuk 30 yaşındaki adama kafa tutuyor
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu piyon kurtarıcı ise vay ukranya vay ağla haline...
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Yersen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı