ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan: Putin'i hüsrana uğrattılar

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Rus güçlerinin Ukrayna'da istediği ilerlememeyi gösteremediği için hüsrana uğradığını söyledi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan: Putin'i hüsrana uğrattılar
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan: Putin'i hüsrana uğrattılar
GİRİŞ 14.03.2022 01:04 GÜNCELLEME 14.03.2022 03:03
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Sullivan, CNN'e verdiği mülakatta, Rus güçlerinin başkent Kiev dahil büyük şehirlerde istediği ilerlemeyi gösterememesinin Putin'i hüsrana uğrattığını, Rus birliklerinin Ukrayna'nın her bölgesine saldırmasının buna işaret ettiğini söyledi.

ABD istihbaratının, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırma planına dair uyarılar yaptığını, bu saldırının kendileri için sürpriz olmadığını ifade eden Sullivan, yine de Ukrayna'da Amerikan askerleri bulunmadığını ve bulunmayacağını aktardı.

Sullivan, "NATO bölgesinin her metrekaresini koruyacağız.” diyerek, aynı zamanda vatanlarını cesurca savunan Ukraynalı savaşçılara askeri yardım yapmaya çalışacaklarını dile getirdi.

Ülkesinin Putin'e yönelik baskıları artıracağını kaydeden Sullivan, Ukrayna'ya askeri yardım konusunda odaklarının hava savunma sistemleri olduğunu belirtti.

Ulusal Güvenlik Danışmanı, ABD'nin Çin'i yakından takip ettiğini ve Pekin yönetimine Rusya'ya yönelik yaptırımları büyük ölçekte delme ya da Moskova'ya gizlice destek çabalarının sonuçları hakkında uyardığının altını çizerek, "Dünyada hiçbir ülkenin Rusya'ya yönelik ekonomik yaptırımlardan kaçması için alan sağlamasına izin vermeyeceğiz." ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • sait dbakır 2 yıl önce Şikayet Et
    haha asıl siz abd avrupa husrana oğrayp maskara oldunuz gavurlar
    Cevapla
  • 5432 2 yıl önce Şikayet Et
    birgün gelecek abd topraklarıda büyük bir hüsrana uğrayacak hiç merak etme 8 milyar insan abdnin üzerine yürüyecek bakalım o zaman ne yapacaksız alçaklar
    Cevapla
  • Hamza 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir şeyi iyice anlamanız gerekiyor : Kimse ( Türkiye haric) kapısının önüne Düşman Silahı koydurtmaz.
    Cevapla
  • gokhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz Rusya devletine ekonomik yaptırım uygulamıyoruz. Her türlü ticaret yapıyoruz. Hadi kısıtlada görelim. Ne yapacanız. Hamburger ve işe yaramaz pizza zincirlerinizi mi kapatacaksınız? Valla nerde o günler Burger king, mc donalds ,kfc, starbucks, ve coca cola kapansa! Kapansada kendi yağımızda kavrulsak.
    Cevapla
  • sait dbakır 2 yıl önce Şikayet Et
    katlıyorm kardes nerde bu gavurlarda o yüz onlar çıkara bakarlar alcaklar
    Cevapla
  • batu 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünya ile entegre olmayan kuzey kore gibi yaşar yeğen... onu kapat bunu kapat eee sonra ??
    Cevapla
  • Hayati 2 yıl önce Şikayet Et
    O yaratan,öldüren,dirilten sonra hesaba çekendir,her hakkıyla bilendir. Allah sizin bilmediklerinizide bilir. Mutlak hakim hükümdar odur. Sana çok gelir bunlar... Ben aciz biri olarak meydan okuyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İçişleri Bakanlığı duyurdu: Yeni tasarruf tedbirleri açıklandı
Ferrari en güçlü otomobilini tanıttı! 820 beygirlik canavar! Fiyatı inanılmaz