Almanya Başbakanı Scholz: NATO, savaşa taraf olmayacak

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin, "NATO, savaşa taraf olmayacak. Bu konuda Avrupalı müttefiklerimiz ve ABD ile mutabıkız. Bu, bir mantık meselesi ve geri kalan her şey sorumsuzca olurdu." dedi.

Almanya Başbakanı Scholz: NATO, savaşa taraf olmayacak
Almanya Başbakanı Scholz: NATO, savaşa taraf olmayacak
GİRİŞ 23.03.2022 16:10 GÜNCELLEME 23.03.2022 21:50
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Scholz, Federal Mecliste yaptığı konuşmada, Ukrayna ile dayanışma sözü vererek aynı zamanda NATO'nun Rusya ile savaşa dahil olmasına karşı bir kez daha net tavır sergiledi.

NATO barışı koruma misyonu veya Ukrayna'da uçuşa yasak bölge önerilerinin daha geniş bir çatışmayı tetikleyebileceği konusunda uyaran Scholz, "NATO, savaşa taraf olmayacak. Bu konuda Avrupalı müttefiklerimiz ve ABD ile mutabıkız. Bu, bir mantık meselesi ve geri kalan her şey sorumsuzca olurdu." diye konuştu.

"PUTİN RUSYA'NIN DA GELECEĞİNİ MAHVEDİYOR"

Almanya Şansölyesi, Batı'nın Rusya'ya yönelik yaptırımlarının etkilerini göstermeye başladığını ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in düşmanlıkları sona erdirmemesi halinde yakında daha da katı önlemler alabileceklerini söyledi.

Scholz, Putin'in Ukrayna'daki savaş hakkındaki gerçeği anlaması gerektiğini vurgulayarak "Gerçek şu ki; savaş, Ukrayna'yı yok ediyor ancak bu savaşla Putin, Rusya'nın geleceğini de mahvediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Scholz, Putin'e "Ukrayna'daki tüm muharebe operasyonlarını derhal durdurması ve Rus birliklerini ülkeden çekmesi" çağrısını yineledi.

ENERJİ MESELESİ

Şansölye Scholz, "Rusya'dan bağımsız ve aynı zamanda güvenilir enerji kaynaklarına sahip olmak istiyoruz. Tedarik kaynaklarımızı çeşitlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Scholz ancak bunu hemen yapmanın Almanya'yı ve tüm Avrupa'yı sıkıntıya sokmak anlamına geleceğine işaret etti.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Türkiye 2023 2 yıl önce Şikayet Et
    İmansızlar verdiniz, yahudi zelenskiye gazı, ha seni ab ligine ha seni natoya sözleriyle verdiniz gazı, adam zaten yahudi onlara çalışıyor, saf Ukrayna halkıda güvendi batıya natoya, buda yahudi silah patlatmadan savaş kazanmayı fırsata çevirdi, yazık oldu ukraynaya,, Gaziantep ❤️❤️❤️
    Cevapla
  • Abbas kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    Gözümüz yemedi diyemedinde ne oldu
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Almanya ve türkiye tarafsiz kalmall nato nun cani cehenneme
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Aliyev imzaladı... Azerbaycan ile Türkiye arasında gelirde çifte vergilendirme kaldırıldı
Bakan Işıkhan duyurdu: 81 ilaç daha geri ödeme listesine alındı