Dikkat çeken Türkiye detayı: Rusya ile Ukrayna arasında ilk esir takası

Rusya ve Ukrayna arasında ilk kez esir asker değişimi yapıldı. Yapılan açıklamada dikkat çeken Türkiye detayına da yer verildi.

GİRİŞ 25.03.2022 09:55 GÜNCELLEME 25.03.2022 11:48
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Rusya ve Ukrayna, savaşın bir ay önce başlamasından bu yana ilk esir asker değişimini gerçekleştirdikleri duyurdu. Yetkililer, 10 Ukrayna askerinin 10 Rus askeriyle değiştirildiğini belirtti.

Ayrı bir takas da denizde oldu. Odessa açıklarında batan bir gemiden kurtarılan 11 Rus sivil denizci ile Karadeniz'deki Yılan Adası'nın kontrolünü sağlamak isterken Rusların esir aldığı gemideki 19 Ukraynalı denizci takas edildi. İngiliz BBC kamu kuruluşunun aktardığına göre; geminin kendisi ise, Türkiye'deki bir liman üzerinden Ukrayna'ya iade edildi.

Bu haftanın başlarında Rusya ve Ukrayna, Ukrayna'nın güneydoğusunda Rus ordusu tarafından ele geçirilen Melitopol Belediye Başkanı İvan Fedorov için 9 Rus mahkumu takas ettiklerini duyurdu.

YORUMLAR 5
  • alara 2 yıl önce Şikayet Et
    charter uçuşları ne zaman
    Cevapla
  • Yerli ve Milli 2 yıl önce Şikayet Et
    Benmi anlamadım. Türkiye detayı derken reyi kesteddiniz...
    Cevapla
  • Vatandas 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye askeri alanda güçlendikçe avrupa ülkeleri bizimle dost olmak için yarışıyor.Eski ezik,el pençe duran başbakanlar eski Türkiyede kaldı,yeni Türkiye güçlü ve itibarlı.
    Cevapla
  • Ertaç Akgün 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ukranyaya niye giriyor ? Mesela orda biyokimya tesisden üretilen virüs yarın öbürgün sana bana da gelebilir kontrol altına alınmayabilir rusya dünya sağlığını düşünüyor birileri de gidip rusyaya düşmanca tavır sergiliyor nasıl oluyo bu? Yalan mi? Islam memiş bile ukranyada biyokimya tesisinin kurulduğunu doğruladı hala niye dünyaya virüs yayabilecek biyolojik laboratuvar kuran amerika isrsil ve zelenskki destekliyodunuz? Hayırdır...
    Cevapla
  • Ertaç Akgün 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya gelişigüzel ve hızlı bir şekilde ilerlerse amerika israil vd zelenski kurduğu biyokimya tesisler kontrol altına alınamaz ve oradan bütün dünyaya virüs yayılır amerika rusyayı nükleer silahla yenemeyeceğini çoktan anladığı için bu biyokimya tesislerini kurdu.Bu tesislerden düşmanın haberi bile olmadan gizlice düşmana atılabilir rusya bunu görüyor ve haklı olarak ukranyayı isgal ediyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı