Katar, LGBT kararını böyle duyurdu: 28 gün için inancımızı değiştirmeyeceğiz!

Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası yaklaşırken LGBT+ tartışmaları da sürüyor. Katar yönetimi, turnuva esnasında LGBT+ temsil eden gökkuşağı bayraklarına müsade etmeyeceklerini açıkladı.

Katar, LGBT kararını böyle duyurdu: 28 gün için inancımızı değiştirmeyeceğiz!
Katar, LGBT kararını böyle duyurdu: 28 gün için inancımızı değiştirmeyeceğiz!
GİRİŞ 17.04.2022 08:35 GÜNCELLEME 17.04.2022 10:15
Bu Habere 132 Yorum Yapılmış

Turnuvanın güvenliğini denetleyen Tümgeneral Abdulaziz Abdullah Al Ansari, Dünya Kupası'nda 28 gün için inançlarını değiştiremeyeceklerini söylerken taraftarlara gökkuşağı bayrakları konusunda uyarı yaptı.

Al Ansari, AP'ye verdiği röportajda şu ifadeleri kullandı: 

Eğer gökkuşağı bayraklı bir taraftarın elinden bayrağı alıyorsam gerçekten ama gerçekten ona hakaret etmek için değil, onu korumak için yapıyorum. Çünkü ben olmazsam etrafındaki herhangi biri ona saldırabilir. Bu noktada gerçekten o bayrağı kaldırmaya gerek yok.

'28 GÜNLÜĞÜNE İNANCIMIZI DEĞİŞTİRMEYİZ'

Odaları birlikte tutun, birlikte uyuyun. Bu bizi ilgilendirmeyen bir durum. Turnuvanın organizasyonu için buradayız. İnsanların arasındaki kişisel şeylerin ötesine geçmeyelim. Burada yasaları değiştiremeyiz. Dünya Kupası'nda 28 günlüğüne inancımızı değiştiremeyiz.

'FIFA VE KATAR BU ENDİŞELERİ DERHAL ELE ALMALI'

Uluslararası LGBT+ Derneği'nden Julia Ehrt ile Avrupa Futbol Taraftarları'ndan Ronain Evain, ortak bir bildiride, "Genellikle sözde korumalar, temelde insan hakları ihlallerini örtbas etmek için kullanılan sis perdeleridir. FIFA ve Katar bu endişeleri derhal ele almalı ve güvenli bir turnuva düzenleme şansı olduğunu göstermelidir." dedi.

FIFA Başkanı Gianni Infantino bu hafta Doha'da yaptığı açıklamada, "Bu konuda hepimiz, Katar'da herkesin hoş karşılandığını göreceğiz" dedi.

YORUMLAR 132
  • abdullah 23 2 yıl önce Şikayet Et
    bazıları belalarını arıyor.bir kavim helak oldu eşcinsellikten bunu isteyenler buna hazır olsunlar Allahın azabı çok büyük olur.
    Cevapla
  • şeytani sistem 2 yıl önce Şikayet Et
    FIFA, UEFA, BM vesaire.. tüm uluslararası kuruluşlar Küreselcilerin kontrolü altındadır. Bu organizasyonları kullanıp insanlığı kendi arzuları doğrutusunda terbiye etmeye kalkıyorlar. Her türlü sapkınlığı bu kuruluşlar vasıtasıyla ülkelere dayatıyorlar. Ülkeler tek başlarına bunlarla mücadele etmekte zorlanıyorlar. Karşı çıkan ülkeler uluslararası medya vasıtasıyla linç ediliyor. Veyahut Pakistan örneğinde olduğu gibi muhalifleri satın alıp hükümeti deviriyorlar.
    Cevapla
  • Özcan 2 yıl önce Şikayet Et
    Size katılıyorum
    Cevapla
  • 1453 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam
    Cevapla
  • Mirage 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye’de olsa malum birileri Lgbt’me dokunma diye sokağa inmişti
    Cevapla
  • Duran 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya müslümanım ya da değilimdir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti