Rusya, İHA'ları yakan silahı Ukrayna'da kullandı

Rusya Başbakan Yardımcısı Yuri Borisov, ülkesinin Ukrayna'da dün 5 km uzaklıktaki insansız hava araçlarını (İHA) yakabilen bir lazeri test ettiğini açıkladı.

Rusya, İHA'ları yakan silahı Ukrayna'da kullandı
Rusya, İHA'ları yakan silahı Ukrayna'da kullandı
GİRİŞ 20.05.2022 19:54 GÜNCELLEME 20.05.2022 20:00
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Rusya Başbakan Yardımcısı Yuri Borisov'un açıklamasına göre; Rus ordusundaki silahların yenilenmesi bakımından bir adım daha atıldı.

Dün 5 kilometre uzaklıktaki İHA’ları yakabilen bir lazer test edildi. Lazerin yardımıyla İHA 5 saniye içinde çok kolay bir şekilde yakıldı ve yok oldu.

Borisov'a göre, "Peresvet" isimli lazer savaş sisteminin orduya sevkiyatı yapılıyor. Sistem, yörüngesinde bulunan, olası bir düşmana ait, uzaklığı 1500 kilometreye varan tüm uydu keşif sistemlerini şaşırtarak onları etkisiz hale getirebilecek kapasitede.

"LAZER SİLAHI UKRAYNA'DA KULLANILIYOR"

Pervıy Kanal'a konuşan Borisov ayrıca, lazer silahın şu anda Ukrayna'da kullanıldığı bilgisini verdi. "İlk numuneler Ukrayna'daki askeri eylemlerde kullanılıyor" diyen Borisov, özel operasyonda faydalanılan lazer kompleksinin adının "Zadira" olduğunu ekledi.

"Zadira-16" isimli savaş sisteminin geliştirilmesine yönelik anlaşmanın imzalandığı Ağustos 2017'de bildirilmişti. Anlaşma, Borisov'un Savunma Bakan Yardımcısı olduğu dönemde, Rusya Deneysel Fizik Araştırma Enstitüsü ile imzalanmıştı.

KAYNAK: SPUTNİK
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 64
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya İran bunlar biraz üfürmeyi sever.
    Cevapla
  • Aslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Pansirleri vurduğumuz gibi mi.Bunuda vuracak bir adım atarız.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    En basit güdümlü füze sistemi bile lazer silahlardan daha iyidir. Bu işle Amerika bile uğraşmadı. Savaş sistemlerinde Geleceği olmayan teknoloji.
    Cevapla
  • Cengiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Gece ne yapacak
    Cevapla
  • İsim 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya büyük devlet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsada rekor: 10 bin puan aşıldı!
Dikkat çeken rakamlar! Ülke ülke kişi başına düşen araç sayısı belli oldu