Kadirov ve ordusu hakkında yeni iddia!

Çeşitli insan hakları örgütleri, Çeçen erkeklerin Ukrayna'ya karşı savaşa 'gönüllü' olarak gönderilmek üzere kaçırıldıklarına dair ihbarlar aldıklarını açıkladı.

Kadirov ve ordusu hakkında yeni iddia!
Kadirov ve ordusu hakkında yeni iddia!
GİRİŞ 29.05.2022 03:41 GÜNCELLEME 29.05.2022 03:43
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Çeçenistan'da hükümet karşıtı bir grup olan 1ADAT, son dönemlerde Çeçenistan'ın farklı bölgelerinden yüzlerce insanın kaçırıldığını iddia etti.

Yahoo News'in haberine göre, insan hakları derneği "Vayfond" yetkilileri ise son zamanlarda Çeçenistan'daki kişilerden Ukraynalılara karşı zorla savaşa gönderildiklerine dair çok sayıda ihbar aldıklarını söyledi. Çeçenistan tarafından 'gönüllü' olmaya zorlananlar arasında engellilerin de olduğu iddia ediliyor.

Dünyadaki diğer insan hakları derneklerini de alarma geçiren olaya ilişkin Vayfond yetkilileri "Kendileri ve aileleri tehdit ediliyor sonrasında ise evrak imzalamaya zorlanıyorlar. Savaşa kesinlikle gitmek istemeseler bile gitmek zorunda kalıyorlar" açıklamasında bulundu.

Muhalif bir blog yazarı olan Islam Belokiev de doğrulanmış düzinelerce kaçırılma vakasından bahsetti ve kurbanların yalnızca küçük bir kısmının insan hakları savunucularıyla temasa geçtiğini belirterek sayının çok daha fazla olabileceğini öne sürdü.

KADİROV, PUTİN'İN EN BÜYÜK DESTEKÇİLERİNDEN

Rusya Devlet Başkanı Putin'in en büyük destekçilerinden Çeçenistan Cumhurbaşkanı Kadirov, Pazartesi günü Polonya’nın Ukrayna’ya verdiği desteği hatırlatarak ülkeyi askeri saldırı başlatmakla tehdit etmişti.

Pazartesi günü paylaştığı video mesajında Kadirov "Ukrayna artık oldu bitti. Şu an asıl ilgilendiğim Polonya. Ukrayna ne yapmaya çalışıyor? Ukrayna'da işimiz tamamen sona erdiğinde size 6 saniyede neler yaptığımızı göreceksiniz" demişti.

PUTIN KADİROV'A KORGENERAL RÜTBESİ VERMİŞTİ

Düşmanlarına karşı sık sık 'ortaçağ' işkenceleri uygulamakla suçlanan Kadirov, Kremlin liderine olan bağlılığından dolayı "Putin'in asla sahip olmadığı oğul" olarak anılıyor.

The Times'ın geçtiğimiz aylarda Rus medyasına dayandırdığı habere göre, Ukrayna'daki mücadelesi ve desteği nedeniyle Vladimir Putin'in, Ramazan Kadirov'a korgeneral rütbesi verdiği belirtilmişti.

KAYNAK: YAHOO NEWS
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • taner hekimoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Savaşa Türkler i zorla gönderilğini bilmiyen mi var. İçimizde Kadirova benzeyenler yok mu, İster Rusya olsun, İster ABD olsun. ?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Vatan haini, çeçenleri satan adam. Biz Şamil Baseyevi ve Dudayev'i tanıyoruz böyle taklacıları değil.
    Cevapla
  • haci sokan 1 yıl önce Şikayet Et
    tasmali kadirov pardon khancikov
    Cevapla
  • _*(1453)*_ 1 yıl önce Şikayet Et
    Buna çeçen falan demeyin gönüllü putinin tasmalı köpeği.
    Cevapla
  • dostacısı 1 yıl önce Şikayet Et
    benim anlamadığım kadirovun annesi ve putin.Oğlum deyince.Çok mude bulandırıcı bir şey
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Enflasyon keskin şekilde düşmeye başlayacak
Devletimizin Kuzey Siyaseti İlham Alınan Kavrama Dair