Dünya bunu konuşuyor! Siyasi isim önce dövüldü sonra yakıldı

Meksikalı siyasi Daniel Picazo, Meksika’nın Puebla kentinde çocuk ticareti yaptığı iddiasıyla yakılarak öldürüldü. Yetkililer, saldırının sorumlularının bulunması için gerekli çalışmaların başlatıldığını duyurdu.

GİRİŞ 14.06.2022 16:23 GÜNCELLEME 14.06.2022 16:31
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Meksikalı siyasi Daniel Picazo, Puebla kentindeki Huauchinango kasabasına ziyarete gittiği sırada WhatsApp grup sohbetlerinde bir çocuğun kaçırılma olayına karıştığının iddia edilmesi üzerine 30 kişi tarafından saldırıya uğradı.

Saldırganların etkisiz hale getirerek geniş bir alana götürdükleri Picazo, 200 kişilik kalabalık bir grup tarafından tarafından dövülerek linç edildi. Olay yerine gelen çok sayıda polis ekibi, saldırganları durdurmak için uğraştı ancak saldırganlar Picazo’nun üzerine benzin dökerek yaktı.

Olayın ardından Picazo’nun cesedinin yetkililer tarafından alınarak aileye teslim edilmesiyle cenaze töreni düzenlendi.

Kongre üyesi Johanna Torress, Picazo’nun ülkesine bağlı ve hayatında büyük hayalleri olan yetenekli biri olduğunu söyleyerek, "Rahatlaması ve ailesinin iyiliği için Tanrı’ya dua ediyorum" ifadelerini kullandı.

Belediye meclisi tarafından yapılan açıklamada ise yapılan saldırının onaylanmadığı ve suç teşkil eden davranışların Meksika prosedürlerine göre yargılanması gerektiği belirtildi. Yetkililer, saldırının sorumlularının bulunması için gerekli çalışmaların başlatıldığını duyurdu.

Geçtiğimiz 15 Mayıs’ta Izucar de Matamoros’ta bir adam motosiklet çalmaya teşebbüs etmekle suçlandıktan sonra bir kalabalık tarafından dövülerek öldürülmüştü.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • Hoca Nasrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika kıtası keşif adı altında işgal edildikten sonra kurulan devletlerin hepsinde kargaşa hakim. İnsanın değeri yok. Bütün yeraltı ve yerüstü zenginlikleri çarçur ediliyor. Bu yapılırkende karşı karşıya gelenler insanları katlediyor.
    Cevapla
  • Adınız 1 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek suçlular işleri bozulmasın diye masum bir siyasiyi katlettiler böylece başkaları da kendilerinden uzak duracak.
    Cevapla
  • murat urfan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence burada da olmasi gereken bu
    Cevapla
  • Ne diyelim 1 yıl önce Şikayet Et
    Savcı olmayı çok isterdim şu an!
    Cevapla
  • Abdullah53 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim de her yerde gençlere sosyal medyadaki haberlerin çoğunun yalan olduğunu söylememiz lazım.
    Cevapla
  • Cihan 1 yıl önce Şikayet Et
    Meksika oldu bitti Vahşi. Şaşırmamak Lazım. Çoğu Koloni Artıkları. Ingiliz,Ispanyol,Portekiz vs vs. Resmen Kırma işte.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe