Yeni Zelanda kıyılarında yüzlerce küçük penguen ölü bulundu

Dünyanın en küçük penguen türü olan yüzlerce korora Yeni Zelanda sahillerinde ölü bulundu. Korumacılar, artan okyanus sıcaklıklarının toplu ölümlere neden olduğunu söylüyor.

Yeni Zelanda kıyılarında yüzlerce küçük penguen ölü bulundu
Yeni Zelanda kıyılarında yüzlerce küçük penguen ölü bulundu
GİRİŞ 15.06.2022 21:42 GÜNCELLEME 15.06.2022 21:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Küçük mavi penguen olarak da bilinen korora, Kuzey Adasının en kuzey bölgesinde bulunuyor.

Yeni Zelanda Koruma Dairesi, her gün yaklaşık 200 minik kuşun bölgenin sahillerine vurduğunu ve kitlesel ölümlerin yükselen okyanus sıcaklıklarından kaynaklandığını söyledi.

Okyanus, büyük ölçüde fosil yakıtların yanması nedeniyle, Dünya atmosferinde sıkışan aşırı ısının yüzde 90'ından fazlasını emiyor.

Korora nüfus sayıları, Yeni Zelanda'da deniz yüzeyi sıcaklıklarını ve kara rüzgarlarını artıran ve küçük penguenlerin yuva yapmasını ve beslenmesini zorlaştıran hava koşullarından da etkileniyor.

25 santim boyunda ve yaklaşık bir kilo ağırlığında olan korora, son on yılda önemli düşüş gösteren sayılarla, yok olma riski altında olarak sınıflandırıldı.

KAYNAK: INDEPENDENT
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Cix 1 yıl önce Şikayet Et
    Vah vah o kadar müslümanı katlettiniz üzülmediniz Allahın yaşamını son verdiği penguen ölünce mi üzüldünüz aradaki fark çok büyük insan insanı kırıyor ama Allah c.c . , eceli gelene çare olamıyorsunuz gibi duygularınızı bastırırsınız ulen kafirler tövbe haşa küçük dağları siz mi yarrattınız lan duygu sömürüsü yapıyorsunuz siz önce bilerek katlettiğiniz canların hesabını vereceksiniz iklimci geçinen emperyalistlerin köleleri doğada Allahın emrinde ecelde siz yeterki o kanlı ellerinizi çeken insanlardan ve doğadan sahibimiz herşeyi tayin eder.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara'da sağanak şiddetlendi: Meteoroloji'den 14 il için kuvvetli yağış uyarısı!
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar