Biden'dan artan benzin fiyatları için üreticilere talimat

ABD Başkanı Joe Biden, ülkede galon başı ortalaması 5 doların üzerine çıkarak rekor kıran benzin fiyatlarına çözüm için petrol şirketlerine bir mektup yazarak, üretimi artırma çağrısında bulundu.

Biden'dan artan benzin fiyatları için üreticilere talimat
Biden'dan artan benzin fiyatları için üreticilere talimat
GİRİŞ 16.06.2022 03:18 GÜNCELLEME 16.06.2022 03:22
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Biden, ülkedeki benzin fiyatlarına yönelik, ülkenin en büyük petrol tedarikçilerinden ExxonMobil, Chevron, BP ve Shell'in de aralarında bulunduğu şirketlere bir mektup yazdı.

''FİNANSAL SIKINTILARIN SORUMLUSU PUTİN''

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başlangıcından bu yana ülkedeki benzin fiyatlarının galon başına ortalama 1,70 dolar arttığına işaret eden Biden, Amerikan halkının yaşadığı finansal sıkıntıların sorumlusunun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin olduğunu kaydetti.

Biden, öte yandan petrol rafinerilerinin kar marjlarının da bu süreçte rekor seviyede artmasının halkın üzerindeki ekonomik baskıyı artırdığını vurgulayarak, "Şirketlerinizin hala petrol, mazot ve diğer rafineri ürünlerinin üretimini ve tedarikini artırmak için acil adım atma şansı var." ifadesini kullandı.

Mektubunda Biden, yakın zamanda rafineri kapasitelerinin artırılması için tüm federal yetkilerini kullanacağını belirtti.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 43
  • Haber 1 yıl önce Şikayet Et
    Galon 3.78 lt oluyor. 6 dolar bölü 3.78= 1.59 abd birimi. adam bunun için care üreteyim diyor bizde 30tl birim oluyor ne milletde ne siyasi yönetimde ses var.
    Cevapla
  • Cemil 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet cunku petrol yataklarimiz deniz gibi bu kadar uretime ragmen niye fiyati indirmiyoruz !!!! Allah akil fikir versin...
    Cevapla
  • huseyinl 1 yıl önce Şikayet Et
    Savaşı körükleyen Ukraynayı savaşa iten Coniler Putini suçluyor, tabi yersen. Pandemide aksayan ekonominin yükselen enflasyonun sebebi Putin değil yapay Virüsün de Savaşın da kaynağı abddir.
    Cevapla
  • Murat gözükara 1 yıl önce Şikayet Et
    Tek sorumlu... TERÖR SEVİCİ hırıstiyan terörü üreten abd. Dir...
    Cevapla
  • H.serdar aytekin 1 yıl önce Şikayet Et
    Batan ekonomisini kurtarmaya çalışmak. Allah ABD'yi de ekonomonisini de yerin dibine batırsın.
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Savaşın sorumlusu sen ve yandaş ülkeler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt