ABD'den Ukrayna'ya hava savunma sistemi gönderme kararı

ABD'nin Ukrayna'ya uzun menzilli füze savunma sistemi gönderme kararı aldığı, resmi açıklamanın bu hafta içinde yapılmasının beklendiği belirtildi.

ABD'den Ukrayna'ya hava savunma sistemi gönderme kararı
ABD'den Ukrayna'ya hava savunma sistemi gönderme kararı
GİRİŞ 27.06.2022 15:39 GÜNCELLEME 27.06.2022 15:49
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Amerikan CNN International televizyonu; ABD'nin Ukrayna'ya uzun menzilli füze savunma sistemi gönderme kararı aldığını belirtti.

Washington yönetiminin; söz konusu kararı bu hafta içinde açıklamayı planladığı belirtildi.

Ukrayna yönetimi daha önce, hava sahasını koruyamadığı için işgali engelleyemediğini ifade etmiş ve Batı'dan hava savunma sistemleri talep etmişti.

"BİR HAFTA İÇİNDE AÇIKLANACAK"

CNN'e konuşan ABD hükümetinden bir kaynak, Başkan Joe Biden'ın Almanya ziyareti sırasında Ukrayna'ya daha modern füze sistemleri ve mühimmatları göndermeyi planladıklarının mesajını verdiğini söyledi.

Kaynak, "ABD, Ukrayna için 'karadan havaya' sınıfı gelişmiş sistemleri satın aldığını bir hafta içinde açıklayacak" dedi.

NASAMS'LAR MI GÖNDERİLECEK?

Kiev'in daha önce Washington'dan NASAMS tipi füze savunma sistemleri talep ettiğini anımsatan kaynak, Ukrayna'ya bu tip sistemlerin gönderilip gönderilmeyeceğine ilişkin bilgi paylaşmadı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • şanlı urfali 1 yıl önce Şikayet Et
    Alçak abd senin alacağın yeni kararla, göndereceğin silahla rusyaya zararmi vereceğini düşünüyorsun buna kendin bile gülersin rusyaya atılacak tehlikeli bir adımın avrupanin batının bir anda yok oluşu olur, ❤️❤️❤️
    Cevapla
  • Ali konya lı 1 yıl önce Şikayet Et
    Hat da tarih ve saat 'da verinde daha ukranya topraklarına girmeden sizin hava savunma sistminiz savunmasız kalsın imha etsinler.şaka gibi.
    Cevapla
  • mysti 1 yıl önce Şikayet Et
    savasi uzatıp ab yi bitirecekler. ab rusyaya göbekten bağlı. hic biri oturup konuşun anlaşın savaş bitsin demiyor..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması