Türkiye'de de olabilir! FBI 'Kripto Kraliçesi' için 100 bin dolar ödül verecek

FBI, Ruja Ignatova isimli bir kadının OneCoin adlı sahte kripto para ile 4 milyar dolar toplayarak kaçtığı gerekçesiyle tutuklanmasını sağlayacak herhangi bir bilgi için 100 bin dolar ödül verileceğini açıkladı.

Türkiye'de de olabilir! FBI 'Kripto Kraliçesi' için 100 bin dolar ödül verecek
Türkiye'de de olabilir! FBI 'Kripto Kraliçesi' için 100 bin dolar ödül verecek
GİRİŞ 01.07.2022 11:38 GÜNCELLEME 01.07.2022 12:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

OneCoin adında aslında var olmayan bir kripto para birimi ile 4 milyarlık vurgun yapan  Bulgar asıllı Ruja Ignatova, FBI'ın en çok aranan 10 kişi listesine eklendi. Ruja Ignatova bu listedeki tek kadın oldu.

ABD'de, 'Kripto Kraliçesi' lakabıyla bilinen Ruja Ignatova'nın insanları OneCoin adlı sahte kripto para birimine yatırım yapmaya teşvik ederek büyük bir saadet zinciri yürüttüğü gerekçesiyle 2017'den bu yana tutuklanması için çalışmalar yürütüylüyordu.

Ignatova'nın planı, 2014 yılında OneCoin'i kurduğunda başladı. “Kripto Kraliçesi” Ignatova, OneCoin'in bir gün Bitcoin'in yerini alacağını iddia edecek yatırımcılardan para topladı. Ancak kurulan şirket, OneCoin için hiçbir zaman bir blok zinciri oluşturmadı.

Ignatova bu plan ile çok sayıda insanı, büyük getiriler elde edecekleri vaadiyle şirkete yatırım yapmaya ikna etti. Elde edilen veriler, şirketin 2014 ile 2016 yılları arasında 3,35 milyar Euro satış ve 2,2 milyar Euro ise kar elde ettiğini gösteriyor. 

TÜRKİYE'YE GELMİŞ OLABİLİR

Ignatova Ekim 2017'de hakkında açılan soruşturma sonrası ortadan kayboldu. Aynı ay, ABD'deki bir mahkeme Ignatova'nın tutuklanmasına karar verdi.

FBI'a göre, Ignatova en son Bulgaristan'ın Sofya şehrinden Yunanistan'ın Atina şehrine gelmek için bir uçağa binerken görüldü. FBI bu nedenle dolandırıcının Türkiye dahil çevre ülkelere de kaçmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Kripto Kraliçesi'nin tutuklanmasına yardımcı olacak herhangi bir bilgi için 100 bin dolara kadar ödül verilecek. Dolandırıcı kadının en az 500 milyon dolarla kaçmış olduğu tahmin ediliyor.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Dolar bu bayan sayesinde düşüyor olabilir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı