BM'den Libya'ya "şiddetten kaçınma" çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, Libya'nın bazı kentlerinde düzenlenen gösterileri endişeyle takip ettiğini belirterek, taraflardan şiddetten kaçınmalarını istedi.

BM'den Libya'ya "şiddetten kaçınma" çağrısı
BM'den Libya'ya "şiddetten kaçınma" çağrısı
GİRİŞ 03.07.2022 17:27 GÜNCELLEME 03.07.2022 17:27

BM Genel Sekreteri Sözcüsü Stephane Dujarric tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Genel Sekreter, 1 Temmuz'da Libya'nın Trablus, Tobruk ve Bingazi de dahil olmak üzere birçok kentinde düzenlenen gösterileri endişeyle takip ediyor." ifadesi yer aldı.

Açıklamada, Guterres'in, barışçıl gösteri yapma hakkını tanıyarak, tüm protestocuları şiddet eylemlerinden kaçınmaya ve güvenlik güçlerini azami itina göstermeye çağırdığı belirtildi.

Libya’da eylemciler Temsilciler Meclisi'ni ateşe verdiLibya’da eylemciler Temsilciler Meclisi'ni ateşe verdi

Ayrıca açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Genel Sekreter, Libya'daki tarafları istikrarı baltalayabilecek herhangi bir eylemden kaçınmaya, bölünmeleri derinleştiren ve ülke ekonomisini olumsuz yönde etkileyen siyasi çıkmazın üstesinden gelmek için bir araya gelmeye çağırıyor."

Açıklamada, BM Genel Sekreteri Libya Özel Danışmanı Stephanie Williams'ın, seçimlerin bir an önce sıkı anayasal çerçeveye dayalı olarak düzenlenmesi yoluyla siyasi krizden çıkış yolu bulmak için taraflar arasında iyi niyet ve arabuluculuk sağlamaya hazır olduğu vurgulandı.

KAYNAK: AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kamuda sıkı tedbir dönemi: Sert frenle tasarruf
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı