İngiltere'de istifa depremi: 2 bakan görevini bıraktı

İngiltere'de Sağlık Bakanı Sajid Javid ve Maliye Bakanı Rishi Sunak; görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı. Her iki bakan da Başbakan Boris Johnson'a olan güveni kaybettilerini kaydetti.

İngiltere'de istifa depremi: 2 bakan görevini bıraktı
İngiltere'de istifa depremi: 2 bakan görevini bıraktı
GİRİŞ 05.07.2022 20:39 GÜNCELLEME 05.07.2022 22:17
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Maliye Bakanı Rishi Sunak, Twitter üzerinden yayımladığı ve Boris Johnson'a yazdığı istifa mektubunda "Ülkemiz çok büyük zorluklarla karşı karşıya. Halk haklı olarak hükümetin düzgün, yetkin ve ciddi bir şekilde yürütülmesini bekliyor. Bu standartların uğrunda savaşmaya değer olduğuna inanıyorum ve bu yüzden istifa ediyorum" dedi.

Sunak, Johnson'a yönelik, "Sana hep sadık kaldım ve seni destekledim. Seninle ters düştüğüm konularda bile halk önünde seni destekledim" ifadelerini kullandı.

Sunak "Gelecek hafta ekonomi üzerine yapılacak ortak konuşmamıza hazırlanırken, yaklaşımlarımızın temelde çok farklı olduğu benim için netleşti. Hükümetten ayrıldığım için üzgünüm ama isteksizce böyle devam edemeyeceğimiz sonucuna vardım" dedi.

İngiltere Sağlık Bakanı Javid, yayınmadığı istifa mektubunda Başbakan Johnson'a karşı güvenini kaybettiğini belirtti.

Javid, mektubunda, "Biz muhafazakar parti olarak her zaman en çok oyu almayabiliriz, ancak ulusal çıkarlar doğrultusunda hareket etme konusunda yetkindik. Ne yazık ki, mevcut koşullarda halk, şu anda ikisinin de olmadığını düşünüyor. Geçen ay yapılan güven oylaması da çok sayıda meslektaşımızın bu fikirde olduğunu gösterdi. Şunu üzülerek belirtmek isterim ki, bu durumun sizin liderliğinizde değişmeyeceği benim için çok açık ve bu nedenle benim de güvenimi kaybettiniz dedi.

 

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 9
  • Turk 1 yıl önce Şikayet Et
    Kac defa oy kullanmaya gittigimde salonda ya tek ben ve sandik gorevlileri veya bir kac kisi gordum.Ingilterede secimlere katilim cok az bu yuzden hep elit kesim secimlere gider oy kullanir alt tabaka ise barlarda icki icmekle mesgulken hep kazanan elit kesimin sectikleri olur.Bence demokrasi Turkiyede Ingiltereden daha fazla var.15 yillik gozlemim bu benim bu ulkede.
    Cevapla
  • Gakko 1 yıl önce Şikayet Et
    Seçimlerde önümüze buyurun bunları seçin denildikten sonra bu ülkeden bir cacık olmaz.
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne depremi adamlar tam demokrasi
    Cevapla
  • Sami 1 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere de demokrasi falan yok demokrasi oyunu var sadece. Halkın seçtikleri avam kamarası kraliçeninki lordlar kamarası. Lordlar kamarası ve kraliçenin onayı olmadan başbakanının bir hükmü yok. O sadece bir belediye başkanıdır.
    Cevapla
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    He tam demokrasi, Kraliçe'nin önünde eğilmek ne zaman demokrasi oldu?
    Cevapla
  • canturk 1 yıl önce Şikayet Et
    boris jansını devırerek turkıye ıle ıngıltere arasında ılıskılerı kopartmak ıstıyorlar dıye dusunuyorum borıs turk ve turk asıllı bırının ıngılterenın nbasında olması turkıye ıle yakın ılıskıler ıcınde bulunması yunan lobısını ermenı ve yahudı lobısını rahatsız edıyor olmalı aynı anda ıkı bakanın ıstıfa etmesı natodakı tayyıp erdoganla sıcak tavırların arkasından geldı bakanların aynı gun ve aynı saaatte ıstıfa etmelerı lobılere calıstıklarının sembolu olmalı
    Cevapla
  • babicik 1 yıl önce Şikayet Et
    bunu nasıl Ülkemize bağladın İngiltere şaşırdım doğrusu
    Cevapla
  • fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle İngiltere nin yönetiminde kim olursa olsun sadece ingiltere çıkarını düşünür. Bizim o veya bu ülkelerin dostluğundan medet ummadan içimizde problemleri çözmemiz ekonomimizi ve yönetimimizi düzeltmemiz lazım. Bizde ülke çıkarı için istifa eden veya edecek bakan var mı? yok...
    Cevapla
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    olması gerekeni yaptığı zaman neden deprem olsun ki ??
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyat ve stokçuluğa ağır yaptırım! Gözler Meclis'e çevrildi
Fiyatını duyanlar inanamadı! Piyasayı karıştıracak SUV