Çin medyası: Biden, Ortadoğu turundan eli boş dönecek

Çin’in Global Times gazetesi, ABD Başkanı Joe Biden’in Ortadoğu turu sırasında hedefinde ulaşamayacağını ve ülkesinin otoritesini güçlendiremeyeceğini belirtti.

Çin medyası: Biden, Ortadoğu turundan eli boş dönecek
Çin medyası: Biden, Ortadoğu turundan eli boş dönecek
GİRİŞ 15.07.2022 03:36 GÜNCELLEME 15.07.2022 03:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Şanghay Üniversitesi Ortadoğu Enstitüsü’nden Prof. Ding Long imzalı yazıda, “ABD Başkanı’nın Ortadoğu’ya seyahati oldukça önemli görünebilir. Biden, ABD’nin bölgedeki siyasi ağırlığını sergilemek istiyor. Fakat Ukrayna krizi yüzünden küresel ve bölgesel jeopolitik coğrafya radikal biçimde değişti. Bu, hedefe ulaşmayı zorlaştıracak. Sonuç olarak bu tur, fotoğraf çekiminden başka bir şey olmayacak” yorumunda bulundu.

Biden’in, Rusya’ya uygulanan yaptırımların sonuçlarını yumuşatmak için Ortadoğu’dan Avrupa’ya petrol sevkiyatında artış konusunda anlaşma elde etmeyeceği ifade edilen yazıda, enerji piyasasındaki durumun, ABD liderini gerçeklikle yüzleşmeye ve 2020 seçim kampanyasında söz verdiği gibi, Suudi Arabistan’ı “toplum dışı bırakma” girişimlerinden vazgeçme zorladığı kaydedildi.

Ding Long, “Bu, değerler diplomasisine dayanan Biden Doktrini’nin başarısız olduğu anlamına geliyor” diye yazdı.

Müttefiklerinin güvenlik alanındaki taleplerine yeterince dikkat ayıramayarak stratejik güvenlerini bozan ABD’nin, Ortadoğu’daki ittifak sisteminin çöküşümü önleyemeyeceğini belirten Çinli uzman, “Ortadoğu ülkeleri ABD'nin istediği gibi taraf olmayacak, bunun yerine Rusya ve Çin ile yakın çalışmaya devam edecek” diye ekledi.

KAYNAK: AP
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Hanifi Çifçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd Yok Olacak İnşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek