ABD ve Yunanistan'dan Ege Denizi'nde F-35 provokasyonu

Yunanistan, Türkiye'ye karşı provokatif adımlarını sürdürüyor. Yunan Hava Kuvvetleri tarafından Girit semalarında düzenlenen tatbikatta ilginç bir senaryo uygulandı.

GİRİŞ 23.07.2022 11:15 GÜNCELLEME 23.07.2022 15:13
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

İki Yunan F-16 savaş uçağı ile bir adet ABD F-35'i arasında; iki ülkeye ait jetlerin birbiri çevresinde burgu gibi dönüşlerle taciz için manevra yapması anlamına gelen it dalaşı senaryosu denendi. Hava Korgeneral Themistoklis Burolias ve yardımcıları senaryo öncesinde, ABD'li F-35 uçağı uzman pilotlar ve teknisyenlerden tarafından F-35'in yetenekleri ve teknik özellikleri hakkında görsel olarak sinevizyon aracılığı ile bilgilendirildi.

İT DALAŞI SİMÜLASYONU

Daha sonra sözde Ege Denizi üzerinde Türk F-16 savaş uçakları ile Yunan F-35 savaş uçağInın it dalaşına girmesi durumunda merak edilen sonucun ne olacağına dair bir deneme gerçekleştirildi. Atina, son bir ay içinde, Batı Trakya'da Türkiye sınırında iki tatbikat daha düzenlemiş, Meriç Nehri üzerine çelik köprüler kurulurken çeşitli senaryolarla savaş taktikleri sahada denenmişti.

ATİNA F-35'LERİ İSTİYOR

Yunanistan yömetimi, 20 adet yani bir filo F-35 savaş uçağı satın almak için, geçtiğimiz ay ABD'ye resmi talep mektubu göndermişti.

Yunanistan Başbakanı Kriyakos Miçotakis, NATO zirvesi sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada bir F-35 hava filosu almak istediklerini ve ikinci bir filo için de opsiyonu bulunduklarını belirterek "Geçtiğimiz günlerde gönderdiğimiz talep mektubu bu sürecin bir parçasıydı" ifadelerini kullanmıştı.

Miçotakis uçakların teslimatının 2027-2028 içerisinde başlamasını beklediklerini belirtmişti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 43
  • Alpaslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalık abd Türk yunan savaşına izin vermez. Nato biter..
    Cevapla
  • Yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd şeytanı: kuzeyden inen allahin aslninin pençesinde canverecek
    Cevapla
  • emins 1 yıl önce Şikayet Et
    2027-2028 içerisinde...tabi yunanistan diye bir ülke kalırsa
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunan o uçakları alıncaya kadar köprünün altından nice sular geçer, Türkiye daha neler icat eder, zaman gösterecek, bütün dünya görecek.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Gokdogan halleder f35 olsa ne farkederki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak