Hindistan'da 39 öğrenciyi tek şırıngayla aşılayan sağlık çalışanı gözaltına alındı

Hindistan'ın Madhya Pradesh eyaletinde 39 öğrenciye tek şırınga ile Kovid-19 aşısı yaptığı belirtilen sağlık görevlisi gözaltına alındı.

Hindistan'da 39 öğrenciyi tek şırıngayla aşılayan sağlık çalışanı gözaltına alındı
Hindistan'da 39 öğrenciyi tek şırıngayla aşılayan sağlık çalışanı gözaltına alındı
GİRİŞ 29.07.2022 21:18 GÜNCELLEME 29.07.2022 21:18
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yerel basında çıkan haberlere göre, eyaletin Sagar semtindeki Jain Yüksek Ortaokulu'nda aşı vurulan çocuklarına eşlik eden veliler, sağlık görevlisinin tüm öğrenciler için tek şırınga kullandığını görünce durumu okul yetkililerine bildirdi.

Olayın ardından, Jitendra Rai adlı sağlık görevlisi, 39 öğrenciyi tek bir şırıngayla aşılaması sebebiyle görevinden geçici olarak uzaklaştırıldı ve gözaltına alındı.

Rai, sağlık departmanı tarafından kendisine sadece bir şırınga verildiğini ve emirlere uyduğunu söyleyerek kendini savundu.

Sağlık görevlilerinin 39 öğrenciyi muayene ettiği ve yapılan tıbbi test sonuçlarının normal çıktığı belirtildi.

Şu ana kadar 2 milyardan fazla Kovid-19 aşısının uygulandığı ülkede Sağlık Bakanlığı, salgın hastalıkları önlemek amacıyla aşılar için "bir iğne, bir şırınga, sadece bir kez" protokolünü zorunlu kılıyor. Ancak pek çok aksi örneğin yaşandığı dile getiriliyor.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Kaşif 1 yıl önce Şikayet Et
    Tasarruf tedbirleri kapsamında sıfır atık hamlesi. Bana bir iğne verin size bütün dünyayı aşılayayım.
    Cevapla
  • İsim Önemli Değil 1 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl Covid aşısıymış bu? Bizdeki aşılar direkt şırınga ile birlikte geliyordu. Tüpten şırıngaya aşı çektiklerini görmedim.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu randevuyu bile verirken, 6 kişiye birden yapmak için flakon açılacak gelmemezlik etmeyin diyorlar sen hangi dünyada ne aşısı oldun covid diye. Şişeden altı enjektör çekip uyguluyorlar, sen insülin iğnesi sandın herhalde.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir