Yunanistan'ın geri ittiği Afgan kadın, Meriç Nehri kıyısında doğum yaptı

Türkiye, Yunanistan'ın Meriç Nehri'nden geri ittiği esnada sancılanan ve Türkiye tarafında kıyıda kendiliğinden doğum yapan Afgan Züheyla Belisa Haydari (25) ve bebeğini yalnız bırakmadı.

Yunanistan'ın geri ittiği Afgan kadın, Meriç Nehri kıyısında doğum yaptı
Yunanistan'ın geri ittiği Afgan kadın, Meriç Nehri kıyısında doğum yaptı
GİRİŞ 03.08.2022 16:03 GÜNCELLEME 03.08.2022 16:03
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Avrupa'ya gitme hedefiyle Meriç Nehri üzerinden Yunanistan'a geçmeye çalışan Haydari ailesinin botu, Yunan sınır birliklerince geri itildi. Eşi İsa Haydari (28) ve 3,5 yaşındaki kızı Yelda Haydari ile botta bulunan Züheyla Belisa Haydari, Uzunköprü Kiremitçisalih köyünde kıyıya ulaştı. Göçmen grubunu fark eden Türk hudut birlikleri hemen yardım elini uzattı. 112 Acil Sağlık ekiplerine haber verilirken, sancısı artan kadın kıyıda kendiliğinden doğum yaptı.

Afgan kadın ve bebeği tedavileri için Uzunköprü Devlet Hastanesi'ne götürüldü. İlk müdahalelerin ardından anne, bebeğiyle birlikte Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi'ne getirildi. "Ali Abbas" ismi verilen bebeğin ve annenin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Edirne Göç İdaresi Müdürü Musa Aşılıoğlu da beraberindeki göç idaresi personeliyle Haydari ailesini hastanede ziyaret etti. Geçmiş olsun dileklerini ileten Aşılıoğlu, yeni doğan bebeğe ve ailesine sağlıklı bir yaşam diledi.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 20
  • tsk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu göçmenleri Türkiye'ye getirenleri yakalamadan polisimiz daha çok boşyere yorulur.
    Cevapla
  • sebahattin 1 yıl önce Şikayet Et
    yani iğrenç yorumlar okudum unutmayın insanı yaşatki devlet yaşasın ve sizde aynı durumda olabilirsiniz
    Cevapla
  • Abdurrahman 1 yıl önce Şikayet Et
    Benim kızdığım bambaşka bir konu. Ülkemdeki kaostan kaçıyorsun Müslüman bir ülkenin toprağına geliyorsun ve Buradan da gavur diye tabir ettiğimiz ülkelerin kucağına Yelken açma hayalleri ile sınırları ihlal ediyorsun Senin derdin din değil miskince oturup bedava geçinmek Böyle insanların ne toprağı olur Ne vatanı ne de inancı Allah resulü Mekke'den Medine'ye Zulüm var diye gitti sana burada Ne Zulüm yapıldı da zulümler Diyarı Avrupa'ya Yelken açıyorsun Ne halin varsa gör diyesim geliyor içimden o yüzden kızarak yorum yapanlara hak veriyorum artık elinde zaten bir çocuğun var Bu Yokluk ne kıtlıkta bir tane daha yapmışsın
    Cevapla
  • Hak yolunda 1 yıl önce Şikayet Et
    Savaş var kıtlık var hala ürüyorlar yazık o çocuklara gençliği bitmiş
    Cevapla
  • Selçuk 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben anlamıyorum o kadar zorluk çekiyorsunuz, ülkeniz batmış, kimse sizi almak istemiyor neden ha bire patır patır çoğalıyorsunuz ya ?
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin başına herhangi bir nusubet, kaza bela, savaş, yoksulluk... vs. gelmeyeceğinin garantisi mi var. Onlar Allahın kulu değil mi. Onlardan ibret alıp Allaha şükür etmek elimizden gelen yardımı yapmak sizden ney eksiltir. Yazıklar olsun böyle yorum yapanlara. Sanki adamlar zevkinden bu hallere düşüyorlar. Bunun suçu onlarda değil, onları bu hallere düşüren sömürgeci ikiyüzlü sahtekâr ülkeler. İşte Recep Tayyip Erdoğan ve kurmayları da, içeriden ve dışarıdan Bizim ülkemizi de karıştırmak için ellerinden geleni yapan hainlerle savaş veriyor. Daha uyanamadınız mı. Şu at gözlüklerinizi çıkarın da gerçeklerle yüzleşin. Yüzleşecek yüzünüz varsa.
    Cevapla
  • Garip Yetim 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah seni beni anaal zorunda bırakmasın. Umarım anlamışsındır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İşletmelerden vergi oyunu... Devlete maliyeti dudak uçuklattı!
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak