İsveçli Başpiskopos: Müslümanların kutsal kitabına yapılan saygısızlığı kınıyorum

İsveçli Başpiskopos Modeus, Danimarkalı faşist Rasmus Paludan'ın Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonlarıyla alakalı konuştu. Modeus, "Müslüman kardeşlerimin kutsal kitabına yapılan bu saygısızlığı kınıyorum" dedi.

İsveçli Başpiskopos: Müslümanların kutsal kitabına yapılan saygısızlığı kınıyorum
İsveçli Başpiskopos: Müslümanların kutsal kitabına yapılan saygısızlığı kınıyorum
GİRİŞ 11.08.2022 10:44 GÜNCELLEME 11.08.2022 12:59
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İsveç'in güneyinde bulunan Vaxjö kenti Başpiskoposu Fredrik Modeus, Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan'ın Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonlarını kınadı.

İsveç'te bulunan Paludan, bir haftadır seçim çalışmaları doğrultusunda Müslümanların yaşadığı mahallelerde polis korumasında Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonu gerçekleştiriyor.

Aşırı sağcı siyasetçinin provokasyonlarına sert tepki gösteren Vaxjö Başpiskoposu Fredrik Modeus, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Müslüman kardeşlerimin kutsal kitabına yapılan bu saygısızlığı kınıyorum. İsveç'te bulunan Müslümanlara şefkatlerimi sunuyorum." ifadesini kullandı.

Irkçı siyasetçi İsveç'te yine Kur'an-ı Kerim yaktıIrkçı siyasetçi İsveç'te yine Kur'an-ı Kerim yaktı

2017'DEN BERİ KUR'AN-I KERİM YAKMA PROVOKASYONLARINA DEVAM EDİYOR

Danimarka ve İsveç vatandaşlığı bulunan Paludan, Danimarka'nın çeşitli şehirlerinde 2017'den beri Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonlarında bulunuyor.

2021'de ramazan boyunca Müslümanların yoğun yaşadığı mahalleler ve camilerin yakınlarında polis korumasında provokasyonlarına devam eden Paludan, Paskalya tatili boyunca İsveç'in başkenti Stockholm ile Malmö, Norköpin ve Jönköping kentlerinde de söz konusu provokasyonlarını sürdürmüştü.

Paludan'ın durdurulmasını isteyen göstericiler de yollarda lastikleri ateşe vermiş, çıkan olaylarda 104 polis ve 14 gösterici yaralanmış, 20 polis aracı yakılmıştı.

Paludan'ın partisi, 11 Eylül'de İsveç'te yapılacak genel seçimlere de katılacak.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 11
  • Çorumlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah er yada geç Kur'an'ı Kerim' i yakan kafire cezasını verecektir. Peygamberimize dil uzatan kafir arabasının içinde yanarak cehennemi yaşadı inşallah kitabımızı kakan kafire de Allah cezasını verecektir.
    Cevapla
  • Çiçek. 1 yıl önce Şikayet Et
    KURAN ÖNEMLİ İNCİL İ TEVRAT ZEBUR GİBİ ÖNEMLİ SON kitaptır TÜM İNSANLIGA ışık tutması Rehberlik etmesi için bizim için geçmişi BU günü gelecegi anlatır önceki peygamberlerin YAŞADIGI gerçek hikayeler mucizeler ANLATILIR ona göre hazırlık yapmak için bizim için önemli bir kitap bir lutuftur bize bilgi verilmiş. Anlatılmıştır çok da güzel ANLATIM var hitap tarzı vardır şöyle bir söz geçiyor hiç düşünmüyormusunuz o topraga ektiginiz tohumu Sizmi bitiriyorsunuz yoksa bitiren bizmi eger isteseydik onları elbette bir çöpe çevirirdik aklımda kalan sözler den biri vakıa süresinde yazıyor çünkü gerçektir KURAN mucizedir
    Cevapla
  • Nitekim 1 yıl önce Şikayet Et
    Mesela ne yapıyorsun kınayıp? Yakanlara karşı herhangi bir önleme girişimin oldu mu? Bu soru hepimiz için geçerli
    Cevapla
  • Zalim 1 yıl önce Şikayet Et
    Zalimler için yaşasın cehennem
    Cevapla
  • Milletin Avukatı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara karşı intikam zamanı geldikçe iyice azıttılar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyonlar Ligi'nde finalin adı belli oldu!
Bakanlık duyurdu! Türkiye birinci sırada