Açlık grevindeki Filistinli: Bu beden siyonist işgalcilerin gerçek yüzünü yansıtıyor

İsrail işgal güçlerinin alıkoyduğu Filistinli Halil Avavide'nin açlık grevi 169'uncu gününde devam ediyor. Avavide, "Bu beden siyonist işgalcilerin gerçek yüzünü yansıtıyor" diyor.

Açlık grevindeki Filistinli: Bu beden siyonist işgalcilerin gerçek yüzünü yansıtıyor
Açlık grevindeki Filistinli: Bu beden siyonist işgalcilerin gerçek yüzünü yansıtıyor
GİRİŞ 29.08.2022 22:44 GÜNCELLEME 29.08.2022 22:44
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

​​​​​​​İşgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli üç esir açlık grevi eylemlerini sürdürürken, esirlerden eyleme ilk başlayan Halil Avavide’nin idari hapis cezasını protesto amacıyla başladığı açlık grevi 169 gündür devam ediyor.

Batı Şeria’daki El-Halil vilayetine bağlı İzna beldesi sakinlerinden 40 yaşındaki Avavide’nin Assaf Harofeh Hastanesi’nde yattığı ve sağlık durumunun kritik olduğu, Esir Kulübü’nün belirttiğine göre her an hayatını kaybedebileceği ifade edildi.

Son durumuyla ilgili fotoğrafı yayınlanan Avavide, İsrail işgal rejiminin zulüm politikalarına karşı protestosunun devam edeceğini söyledi.

"BU BEDEN FİLİSTİN HALKININ ACİZLİĞİNİ DEĞİL, İŞGALCİNİN GERÇEK YÜZÜNÜ YANSITMAKTADIR"

Avavide, ailesinin ziyareti tarafından çekilen görüntülerde, "Üzerinde kemikten ve deriden başka bir şey kalmayan bu beden Filistin halkının acizliğini ve çıplaklığını değil, kendisinin demokratik bir ülke olduğunu iddia eden işgalcinin gerçek yüzünü yansıtmaktadır" dedi.

İşgal rejimi mahkemesi geçtiğimiz günlerde Avavide’nin idari hapis cezasını dondurdu. Mahkemenin kararının Avavide’nin serbest bırakılacağı anlamına gelmediği ve Filistinli esirin ailesinin ziyaretine hâlâ izin verilmediği kaydedildi. 

Beytlahim’e bağlı El-Hıdır beldesi sakinlerinden Ahmed Musa ve Addal Musa kardeşler de 22 gün önce idari hapis cezalarını protesto amacıyla işgal rejimi zindanlarında başladıkları açlık grevi eylemini sürdürüyor. 

Sağlık durumunun kötüye gittiği bildirilen 44 yaşındaki Ahmed Musa Er-Ramle Cezaevi Reviri’nde yatarken, 41 yaşındaki kardeşi Addal Musa’nın Ofer Cezaevi’nde tutulduğu belirtildi. 

Bu arada, Cenin Kampı sakinlerinden 34 yaşındaki esir Imad Ebu’l-Heyca’nın geçen ay esir alınan babasıyla görüşmesine yeniden izin verilmesi üzerine dün açlık grevi eylemine son verdiği öğrenildi.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 16
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İsrail diye devlet yoktur, işgal edilmiş Filistin toprakları vardır!
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah sana hidayet versin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    لا يضر السحاب نباح الكلاب Köpeklerin havlaması bulutlara zarar vermez bulutlar kadar ulu ve yüce Filistin davasına havlayanların zarı olmaz akibet takva sahiplerinindir güçsüz bırakılmışlar yeryüzüne varis olacaklardır zalimlerin nasılbir inkılapla devrileceğini göreceğiz
    Cevapla
  • ümit 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu yorumu yapan kara cahil kim kimin topraklarında istersen bi araştır israil filistin topraklarına nasıl yerleştirilmiş.
    Cevapla
  • selim ileri 1 yıl önce Şikayet Et
    sonuçta suriyeliler ile akraba değil misiniz? ne işiniz var israilin on binlerce yıllık tarihi topraklarında?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü