Dünyanın kilitlendiği petrol zirvesinin tarihi belli oldu!

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby, G7 maliye bakanlarının cuma günü bir araya gelerek, Rus petrolüne tavan fiyat uygulamasını görüşeceklerini duyurdu.

GİRİŞ 01.09.2022 06:57 GÜNCELLEME 01.09.2022 10:56
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kirby, Zoom üzerinden Beyaz Saray muhabirlerine yaptığı brifingde ülkenin dış politika gündemini değerlendirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i "enerji sektörünü silah olarak kullanmak" ile suçlayan Kirby, Uluslararası Enerji Ajansının, Batı'nın yaptırımlarına rağmen Rusya'nın petrol gelirinin yüzde 40 arttığına ilişkin raporunu değerlendirdi.

Kirby, "G7 maliye bakanları cuma günü bir araya geldiklerinde Rus petrolüne tavan fiyat uygulamasını görüşecek." ifadesini kullandı.

Rusya'nın Avrupa'ya enerjiyi kestiğini belirten Kirby, "ABD, Avrupa'ya yönelik petrol üretimini arttırmanın yollarını aramayı sürdürüyor." dedi.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Hüdaverdi 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyayı yöneten küresel güçler savaş bahanesiyle dunya ülkelerini sömürmeye devam ediyor. Çünkü petrolün,altının ve tüm degerli madenlerin, fiyatını onlar belirliyor.Ülkelerin para değerini de onlar tesbit eder.Rusyanın batmasını istemezler,zira Rusyanın en zenginleri de yahudidir.Olan bizlere ve bizim gibilere oluyor.
    Cevapla
  • Şemseddin Sami 1 yıl önce Şikayet Et
    Gelişmis 7ulke Rusya'yı fazla enerji kaynağı olarak gördü...Petrol ihraç eden ülkelere daha fazla para ve teknik yardım yapmalılar... Rusya'nın maliyetine petrol fiyatı düşürülmeli ki rusya dize gelsin..
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    petrolde tavan fiyat uygulaması tüm petrol üreten ülkelere ve sirketlere gelmeli sadece petrol için değil tüm sanayi maden hizmet tarım teknoloji vs şirketleri ve ürünlerine uygulanmalı. çünkü bu fiyatlamalar artık dünya çapında soygun düzenine dönüşmüş vaziyette.
    Cevapla
  • Yasin 1 yıl önce Şikayet Et
    Zavallı Avrupa, kanının ABD tarafından cork cork emildiğinin farkına varamıyormu, yoksa onların liderleride Zelensky gibi kendilerine verilen rollerinimi oynuyorlar. Oyunun adı ''Bile bile lades''
    Cevapla
  • Hanzala 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz batılılar iki yüzlü olduğunuz için tavşana kaç tazıya tut
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak