Pentagon'un üst düzey komutası Rusya ve Çin'in uzay silahları için toplanıyor

Pentagon'un üst düzey komutası, Çin ve Rusya tarafından geliştirilen yeni uzay silahlarının yarattığı artan tehlike hakkında konuşmak için gelecek hafta toplanacak.

Pentagon'un üst düzey komutası Rusya ve Çin'in uzay silahları için toplanıyor
Pentagon'un üst düzey komutası Rusya ve Çin'in uzay silahları için toplanıyor
GİRİŞ 02.09.2022 11:56 GÜNCELLEME 02.09.2022 11:57
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

DefenceNews'in elde ettiği toplantının gündemine göre, Çin ve Rusya'nın kısmi yörüngesel bombardıman sistemleri ve uzaydan karaya silahları genişletmesinin ABD'nin caydırıcılığını ve stratejik istikrarını nasıl etkileyebileceği tartışılacak. 

Pentagon'daki üst düzey toplantıda ayrıca, bu uzay silahlarının gelişmesi ve Amerika'nın savunması için risk oluşturması durumunda ülkenin yanıt seçenekleri tartışılacak.

Bomba itiraf: Bu silaha karşı koyacak gücümüz yokBomba itiraf: Bu silaha karşı koyacak gücümüz yok

Brifinge, Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Savunma Bakan Yardımcısı Kathleen Hicks gibi ABD Savunma Bakanlığı'nın üst düzey yetkilileri katılacak.

Savunma Politikası Kurulu'ndan eski ulusal güvenlik yetkilileri de hazır bulunacak.

Çin ve Rusya'nın silahlarının Amerika tarafından tespit edilme, takip etme veya bunlara karşı koyma kapasitesini aşabilecek yeni uzay tabanlı teknolojiler konuşulacak.

ABD Hava Kuvvetleri: Çin ile hipersonik silahlanma yarışındayızABD Hava Kuvvetleri: Çin ile hipersonik silahlanma yarışındayız

UZAY SİLAHLARI

Çin, Ekim 2021'de bazı uzmanların bir FOBS veya fraksiyonel yörüngesel bombardıman sistemi olarak tanımladığı sistemi test etti.

Bu sistem, hipersonik ilerleme araçları gibi silahların, hedeflerinin üzerine çıkana kadar düşük Dünya yörüngesinde konuşlandırılmasına izin veriyor.

Bu silah, mevcut erken uyarı sistemlerini de alt edebilir.

Pentagon 1.3 milyar dolarlık uzay savunma anlaşması imzaladıPentagon 1.3 milyar dolarlık uzay savunma anlaşması imzaladı

Space.com'a göre , Çin tarafından lazerler, karadan fırlatılan uydu karşıtı füzeler ve diğer uyduları yakalayıp yörüngeden çekme yeteneğine sahip uzay araçları da dahil olmak üzere çok çeşitli uydu karşıtı teknolojiler geliştirildi.

Bu arada Rusya, mermi ateşleme yetenekleri olan uydular da dahil olmak üzere uzaya dayalı silahlar ve uydu karşıtı sistemler oluşturmak için çok çalışıyor.   

KAYNAK: TRT HABER
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 9
  • osmanlı27 1 yıl önce Şikayet Et
    acilen çin rusya türkiyede acil toplanması lazım..eğer türkiye çine rusyaya daba derin ilşki kursa türkiye her istedığini alır türkiye..
    Cevapla
  • Elazigli 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalan bu iblis yine Türkiyeye ne yapariz diye toplandilar cünkü yavru iblis s300 kilidini ati Ya büyük baba vurursa yavruya ne yapariz
    Cevapla
  • Debigayrı 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd giravatoldu (ruscada gravat olmek demek)
    Cevapla
  • kahrol chpkk... 1 yıl önce Şikayet Et
    seytan abd isin zor artik...biteceksin yok olacaksin...
    Cevapla
  • Can Erzincan 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet doğru söylüyorsun da gardaş, ABD gittikten sonra dünya Çin, Rusya ve Hindistan'a kalırsa da hiiiiç iyi görünmüyor. Çin in Sincan da yaptıkları ortada, Rusya nın da ne olduğu belli, anlatmaya gerek yok. Hindistan'da zamanında müslümanlara az çektirmedi, hâlâ zulümleri devam ediyor.
    Cevapla
  • Denizli Erdoğan 1 yıl önce Şikayet Et
    sen yakında içinde çıkacak iç savaşı nasıl önleyeceksin onu görüş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap
36 bin sağlık personeli alınacak!