Rusya'nın Kabil Büyükelçiliği'ne bombalı saldırı: 2 ölü

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Rus Büyükelçiliği girişinde gerçekleşen saldırıda, can kayıplarının olduğu ifade edildi.

Rusya'nın Kabil Büyükelçiliği'ne bombalı saldırı: 2 ölü
Rusya'nın Kabil Büyükelçiliği'ne bombalı saldırı: 2 ölü
GİRİŞ 05.09.2022 12:59 GÜNCELLEME 05.09.2022 13:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Afganistan'da, Rusya'nın Kabil Büyükelçiliği girişinde bombalı saldırı gerçekleştirildi. Yetkililer, başkent Kabil'in Darul Aman Caddesi'ndeki Rus Büyükelçiliği yakınında düzenlenen bombalı saldırıda can kaybının olduğunu belirtti.

Görgü tanıkları, saldırının, Rus Büyükelçiliği önünde vize işlemleri için bekleyen kalabalığın arasında yapıldığını öne sürdü. Bölgeye çok sayıda ambulans intikal ettirilirken elçiliğin çevresindeki tüm caddeler trafiğe kapatıldı. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

RUSYA: İKİ ÇALIŞANIMIZ ÖLDÜ

Rusya Dışişleri Bakanlığı, patlamada 2 misyon çalışanının hayatını kaybettiğini duyurdu:

"Saldırı sonucunda diplomatik misyonun iki çalışanı hayatını kaybederken, Afgan vatandaşları arasında da zarar görenler var."

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da patlamayla ilgili olarak, "Tabii ki bu bir terör eylemidir, kesinlikle kabul edilemez. Genel olarak böyle bir terör eylemini şiddetle kınıyoruz" dedi.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • Namyelüs 1 yıl önce Şikayet Et
    Rambo varı işler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?