Paşinyan: Rusya'nın desteğiyle Türkiye'yle ilişkileri düzeltmek istiyoruz

Rusya'da düzenlenen ekonomi forumuna katılan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, "Rusya'nın yardımıyla Türkiye'yle ilişkileri düzeltmeyi umuyoruz" dedi.

Paşinyan: Rusya'nın desteğiyle Türkiye'yle ilişkileri düzeltmek istiyoruz
Paşinyan: Rusya'nın desteğiyle Türkiye'yle ilişkileri düzeltmek istiyoruz
GİRİŞ 07.09.2022 16:12 GÜNCELLEME 07.09.2022 16:12
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Rusya'nın yardımıyla Türkiye'yle ilişkileri düzeltmek istediklerini söyledi. Rusya'nın Vladivostok kentinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de katıldığı Doğu Ekonomi Forumu'nda konuşan Paşinyan, Türkiye ve Azerbaycan'la yürütülen görüşmelere değindi.

Ermeni lider, "Bu konuda Ermenistan'ın stratejik müttefiki ve Azerbaycan'ın yakın ortağı konumundaki Rusya'nın desteğine güveniyoruz" diye konuştu.

NORMALLEŞME SÜRECİ

Türkiye ve Ermenistan 2021’in Aralık ayında ilişkileri normalleştirmek için özel temsilci atadıklarını açıklamıştı.

Özel temsilciler ilk olarak 14 Ocak’ta Moskova’da bir araya geldi. Görüşmenin ardından iki ülke arasında doğrudan uçuşlar yeniden başlamıştı.

Türkiye ve Ermenistan Normalleşme Süreci Özel Temsilcileri Büyükelçi Serdar Kılıç ve Ermenistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan, temmuz ayında Avusturya'nın başkenti Viyana'da bir araya gelerek, her iki ülkeyi ziyaret eden üçüncü ülke vatandaşlarının Ermenistan ve Türkiye sınırında hızlı geçişi konusunda anlaşmaya varmıştı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • Oğuz Kaan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kuyruk acıları pek fazla.
    Cevapla
  • Güçlü Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle Ermenistan ile ilişkimiz düzelmelidir. Tam ciddi komşu ilişkisi olmalı ve kimlikle karşılıklı gidilmelidir.
    Cevapla
  • kılınçbey 1 yıl önce Şikayet Et
    Aklın yolu bir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız