Almanya Cumhurbaşkanı'ndan ürküten açıklama! 'Rakam 300 binden fazla' deyip uyardı

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Rusya-Ukrayna savaşı sonucu artan enerji fiyatlarına dikkat çekerek insanların evlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ifade etti.

Almanya Cumhurbaşkanı'ndan ürküten açıklama! 'Rakam 300 binden fazla' deyip uyardı
Almanya Cumhurbaşkanı'ndan ürküten açıklama! 'Rakam 300 binden fazla' deyip uyardı
GİRİŞ 12.09.2022 07:34 GÜNCELLEME 12.09.2022 07:37
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier Steinmeier, "Evsizler Günü" nedeniyle verdiği davette yaptığı konuşmada, "Artan fiyatlar nedeniyle kiralarını veya hizmet bedellerini ödeyemeyen yoksul insanlar, özellikle de aileler, evlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyadır. Ayrıca ev arayan insanlar uygun fiyatlı ev bulmakta daha da zorlanabilirler." dedi.

Tahminlere göre Almanya'da 300 binden fazla insanın bir evi olmadan yaşadığını bunun da kabaca Münster veya Karlsruhe gibi büyük bir şehrin nüfusuna eşit olduğunu vurgulayan Steinmeier, "Yaklaşık 180 bin kişi, geceyi evsizlere yönelik barınaklarda geçiriyor ve yaklaşık 45 bin evsiz sürekli olarak sokakta uyuyor." diye konuştu.

Gelecek aylarda bu sayının daha da artma tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını vurgulayan Steinmeier, şunları kaydetti:

"Savaş ve krizler, sonbahar ve kış aylarında ülkemizde daha fazla insanın barınma ihtiyacı içinde olmasına yol açabilir. Artan fiyatlar nedeniyle kiralarını veya ev maliyetlerini ödeyemeyenler, özellikle de aileler, evlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyadır. Artan konut maliyetleri nedeniyle ödeme güçlüğüne düşenlerin evlerini kaybetmemeleri ve sokakta kalmamaları için tüm imkanlarımızı kullanmalıyız."

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 40
  • bilall 1 yıl önce Şikayet Et
    hadi biri çıksında ben almanyada yaşıyorum bunların hepsi yalan desin
    Cevapla
  • murat 1 yıl önce Şikayet Et
    beter olun yllarca sömürdünüz ABD,nin kuyruğuna takıldıkça siz daha çoook rezil olursunuz ABD'nin kıçı dahi duymuyor ABD veriyor size gazı sizde oltaya geliyorsunuz işiniz gücünüz Türkiye düşmanlığı inşaallah bu günler daha iyi günleriniz
    Cevapla
  • Fatih mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyayı karıştıran insanları evinden yurdundan barkından eden 5 li ülke lerin siz degilmisiniz afrika yi sömürüp, insanları yoksullastiran siz degilmisiniz teröre arka bahçeden yetiştirin salın üstümüze daha neler olacak herkes herşeyin farkinda
    Cevapla
  • harun fettah 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yazikki bunu Türk milletine anlatmak çok zordur bu pahaliligi şu anda hükumete yüklüyorlar muhalefette guvenlerde yaya kalacak bu kriz dünyayı sarmış baş komutan amerikadir
    Cevapla
  • Kahraman ikili 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi oluyor Avrupa'ya öyle uyarma yerine savaşı durdurun herşey normale dönsün silahları verin ondan sonra bu kadar evsiz bu kadar pahalı hadi oradan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler