Öne geçti: İsrail'de Netanyahu yeniden iktidara yürüyor

İsrail'de gelecek seçimlere dair yapılan kamuoyu yoklamasında, eski Başbakan ve Likud Partisi Başkanı Netanyahu cephesi parlamentoda 60, mevcut Başbakan ve Bir Gelecek Var Partisi Başkanı Lapid cephesi ise 55 sandalye alıyor.

Öne geçti: İsrail'de Netanyahu yeniden iktidara yürüyor
Öne geçti: İsrail'de Netanyahu yeniden iktidara yürüyor
GİRİŞ 14.09.2022 08:38 GÜNCELLEME 14.09.2022 08:52
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu (KAN) adına iki gün önce yaptırıldığı belirtilen kamuoyu yoklamasının sonuçları açıklandı. Kamuoyu sonuçlarına göre, seçimlerde Netanyahu'nun liderliğindeki cephede bulunan Dini Siyonizm 12, Şas 9 ve Birleşik Tevrat Yahudiliği partisinin ise 7'şer sandalye alması bekleniyor.

Buna karşılık, Yair Lapid'in başında olduğu Bir Gelecek Var Partisi'nin kamuoyu yoklamasında ilk kez 24 sandalye alacağı ortaya çıkarken, ittifakındaki diğer partilerle Parlamentoda toplam 55 sandalyeye sahip olacağı kaydedildi.

İsrail'deki 3 Arap partisinin oluşturduğu Birleşik Arap Listesi'nin kamuoyu yoklamasına göre 5 sandalye almasının beklendiği belirtildi. Birleşik Arap Listesi, Netanyahu'ya katılmayı reddederken, Lapid'in kuracağı bir hükümetle birlikte olacağına dair henüz bir işaret vermedi.

Netahyahu cephesinde Likud, Dini Siyonizm, Şas ve Birleşik Tevrat Yahudiliği partileri bulunuyor. Muhalif cephede ise Yeni Umut, İsrail Evimiz, Yamina, Bir Gelecek Var, Mavi Beyaz, İşçi, Meretz partileri ile Birleşik Arap Listesi bulunuyor.

Hükümet kurmak için meclisteki 120 milletvekilinden en az 61'inin güvenoyunu alması gerekiyor.

Seçimlerin gelecek kasım ayı başında yapılması planlanıyor.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • yassıören devrek 1 yıl önce Şikayet Et
    şeytan ın temsilcisi
    Cevapla
  • 5432 1 yıl önce Şikayet Et
    siyonist rejim ortadan kalkmadığı sürece bölgeye hayır yoktur bizde isterizki israil insan gibi büyük israili düşünmeden ilişkiler kursun ticaret savunma her alanda ilişkiler geliştirsin ama siyonist rejim firattan nile büyük israili kurmak istiyor kendisini sözde seçilmiş sanıyor
    Cevapla
  • vatan sevdalısı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarda kendine insanmış gibi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi